USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Genel

Fahrettin Koca Sağlık Bakanlığına alınacak 32 bin personele ilişkin ayrıntıları açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlığa alınacak 32 bin personele ilişkin ayrıntıları açıkladı.

Fahrettin Koca Sağlık Bakanlığına alınacak 32 bin personele ilişkin ayrıntıları açıkladı
25-03-2020 19:32
Google News

ANKARA (AA) - SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlığa alınacak 32 bin personelin, 11 bininin hemÅŸire, 1600'ünün ebe, 4 bin 687'sinin saÄŸlık teknisyeni olmak üzere 18 bin sözleÅŸmeli saÄŸlık personeli ile 14 bin sürekli iÅŸçi olacağını bildirdi.

Koca, yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde saÄŸlık ordusunun güçlendirildiÄŸini belirtti.

Bakanlığın taÅŸra teÅŸkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre, Ölçme, Seçme ve YerleÅŸtirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak merkezi yerleÅŸtirme ile 18 bin sözleÅŸmeli saÄŸlık personeli alınacağını ifade eden Koca, "11 bini hemÅŸire, 1600'ü ebe ve 4 bin 687'si saÄŸlık teknisyeni/saÄŸlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk geliÅŸimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iÅŸ ve uÄŸraşı terapisti, dil ve konuÅŸma terapisti, perfüzyonist ve saÄŸlık fizikçisi unvanlarında saÄŸlık meslek mensubu alıyoruz." bilgisini verdi.

Koca, tercih kılavuzunun, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adayların tercihlerini, 26 Mart-1 Nisan 2020 arasında yapabileceÄŸini bildirdi.

Duyurular için Bakanlığın Yönetim Hizmetleri Genel MüdürlüÄŸü ve ÖSYM internet adresinin takip edilmesi gerektiÄŸinin altını çizen Koca, ÅŸunları kaydetti:

"Ayrıca, temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak, diÄŸer hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 14 bin sürekli iÅŸçi istihdamı yapılacaktır.

BaÅŸvurular, 26 Mart-30 Mart 2020 tarihleri arasında Türkiye Ä°ÅŸ Kurumu'nun internet sitesi üzerinden yapılacak. Bu atamaların, salgınla daha etkili mücadele etmemize ve vatandaÅŸlarımıza daha nitelikli saÄŸlık hizmeti sunulmasında önemli katkılar saÄŸlayacağına inanıyorum. Hayırlı olsun."

Muhabir: YeÅŸim Sert Karaaslan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi