USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Facebook'un kullanıcı başına 10 bin dolar tazminat ödemesi isteniyor

Sosyal Bağımlılık Sitesi Facebook, üyelerinin mesajlarını tarayarak kullanıcıların gizliliğini ihlal ettiğini iddiasıyla mahkemeye verildi. Facebook'un kullanıcı başına 10 bin dolar tazminat ödemesi isteniyor. Küçükten büyüğe, 1.35 milyar aktif kulla

Facebook'un kullanıcı başına 10 bin dolar tazminat ödemesi isteniyor
26-12-2014 23:58
Google News
Sosyal Bağımlılık Sitesi Facebook, üyelerinin mesajlarını tarayarak kullanıcıların gizliliğini ihlal ettiğini iddiasıyla mahkemeye verildi. Facebook'un kullanıcı başına 10 bin dolar tazminat ödemesi isteniyor.
Küçükten büyüğe, 1.35 milyar aktif kullancı hesabı bulunan "Sosyal Bağımlılık Sitesi Facebook'un yasalara aykırı olarak üyeler arasındaki mesajlaşmaları taradığı ve bu sayede hangi üyeye hangi reklamı göstereceğine karar verdiği iddia ediliyor. facebook-side-effect Facebook kullanıcısı Matthew Campbell, konuyu mahkemeye taşıdı ve bu pervasız sosyal medya sitesinin menfaatperest uygulamasından dolayı üyelerine tazminat ödemesini talep etti. Yaklaşık 2 senedir bu uygulamaya devam eden Facebook, bu sayede kullanıcılarının profilini çıkarıyor ve onlara ilgilerini çekecek reklamları göstererek bu alandaki gelirini kat be kat arttırıyor. facebook-addiction İddianın mahkemeye taşınması üzerine, bir açıklama yapan ABD merkezli şirket, Facebook'un bu uygulama kapsamında kanunların dışında hareket etmediğini savundu. Şikayeti inceleyen Yargıç Phyllis Hamilton davanın açılmasına karar verdi. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde görülecek davanın Facebook alehinde bir kararla neticelenmesi durumunda şirketin tarihi bir tazminat ödemek zorunda kalabileceği belirtiliyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ