USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Facebook'un güneş enerjili Drone'u havalanıyor!

Facebook, dünyanın birçok noktasına ücretsiz internet hizmeti sunacak güneş enerjili drone'unun test aşamalarının tamamlandığı belirtiyor. Facebook'un insansız hava aracı havalanıyor.

Facebook'un güneş enerjili Drone'u havalanıyor!
23-07-2016 07:22
Google News

Google Alphabet Inc. bir süre öncesinde Loon Projesi kapsamında yüksek irtifa balonları ile dünyanın her köşesine ücretsiz olarak internet ağı sunma hedefini açıklamıştı.

Facebook ise, dün itibariyle dünyanın her köşesine internet hizmeti ulaştırma amacını taşıyacağı güneş enerjili insansız hava aracının test aşamalarının başarıyla tamamlandığını açıkladı.

Facebook'tan Lazer Tabanlı İnternet! Facebook Lazer Tabanlı İnternet Sunmaya Hazırlanıyor

Facebook'un Aquila adındaki hafif yüksek irtifa aracı, son olarak Yuma, Arizona dolaylarına yaklaşık 96 dakika boyunca havada kalmıştı.

Şirketin Aquila filosunda beklediği performans ise bir seferde en az üç ay süreyle 60 bin feet(18.290 metre) uçarak, dünyanın en ücra köşelerine dahi ücretsiz internet hizmeti ulaştırmak olacak.

16-07/22/62b16cb12b2f6ee5a794029e5b22976d_article.jpg

Facebook'un güneş enerjili drone projesi

Facebook'un Mühendislik Direktörü ve Connectivity Lab Başkanı Yael Maguire, güneş enerjili internet dronelarına yükledikleri görevin ilk aşamada yalnızca 30 dakika uçmakla sınırlı tutulduğunu belirtti.

Aquila'nın gerçekleştirdiği ilk uçuşların kendilerini son derece heyecanlandırdığını ifade eden Maguire, teknik eksiklerin var olduğunu; fakat bunları en kısa sürede gidermek adına çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in ise, verileri mevcut hızdan daha yüksek performansta iletmek amacıyla, Aquila'nın daha verimli bir şekilde kullanılması, daha fazla süre havada kalabilmesi yönünde isteği olduğu biliniyordu.

16-07/22/indir-3.jpg

Yael Maguire, Aquila'nın birkaç test uçuşunu geçmesinin ardından, güneş enerjili insansız hava araçlarına ait en uzun havada kalma rekorunu kırmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Halihazırda 1.59 milyar kullanıcı barındıran Facebook'un internet hizmetini dünyanın her yerine götürerek, kullanıcı potansiyelini arttırma hedefinde olduğu belirtiliyor.

SDN'den...

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ