USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Facebook'tan, Apple TV’ye alternatif şifre giriş yöntemi

Facebook, Apple TV’de birçok kullanıcı için sorun yaratan oturum açma işlemi için alternatif bir çözüm sunuyor. Apple TV’de kullanıcı adı, şifre ve neredeyse herhangi bir...

Facebook'tan, Apple TV’ye alternatif şifre giriş yöntemi
27-11-2015 04:52
Google News

Facebook, Apple TV'de birçok kullanıcı için sorun yaratan oturum açma işlemi için alternatif bir çözüm sunuyor.

Apple TV’de kullanıcı adı, şifre ve neredeyse herhangi bir metin girişi yapmak birçok kullanıcı için oldukça can sıkıcı bir sürece dönüşebiliyor. Facebook tarafından bu durumla ilgili geliştirilen bir yöntem ise soruna işlevsel bir çözüm bulmuş olabilir. Apple’ın tvOS uygulamaları için geliştirdiği yeni SDK’sı, geliştiricilerin oturum açma işlemi için Facebook’tan yararlanmalarını sağlıyor.

Kullanıcılar telefonları ya da bilgisayarları üzerinden facebook.com/devices adresine gittiklerinde ve oturum açmak için hemen bir doğrulama kodu girdiklerinde Apple TV’ye de giriş yapmış oluyorlar. Bu elbette muhtemelen olabilecek en kolay oturum açma yöntemi değil ve üstelik bir geliştirici desteğine de hep ihtiyaç duyulacak, fakat Apple’ın iPhone’ları bir TV klavyesi olarak kullanmaya izin vermediği düşünülürse söz konusu çözüm, elde olanın en iyisi.

Bu yöntem ayrıca Facebook’a da kendi oturum açma sistemini tanıtma imkanıı veriyor.

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ