USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Medya

Facebook'tan Almanya için seçim hamlesi!

Facebook yakın bir zamanda seçim sürecine girecek olan Almanya'da, ABD krizi ile benzer bir olay yaşamamak için sahte haber filtresi özelliğini kullanıma açtı.

Facebook'tan Almanya için seçim hamlesi!
16-01-2017 11:22
Google News

Donald Trump'ın ABD başkanlık seçimlerini sürpriz bir şekilde kazanmasının ardından, Clinton destekçileri bu mağlubiyetin sorumlusu olarak Facebook'u ve Zuckerberg'ü gösterdiler.

Clinton, Facebook yüzünden mi yenildi? Clinton, Facebook yüzünden mi yenildi?

ABD Başkanlık seçimlerinde sürpriz yaparak seçimi kazanan Trump'ın beklenmedik yükselişinin...

Clinton destekçilerine göre, seçim dönemi sırasında Facebook'un haber akış algoritması insanları bir filtre balonu içinde yaşamaya mecbur bıraktı ve bu yüzden Trump hakkındaki gerçeklerin insanlara ulaşması engellendi.

Sosyal medya devi Facebook'un böylesine ciddi bir iddia ile karşı karşıya kalması, çok yakında seçim sürecine girecek olan Almanya'nın alarm durumuna geçmesine neden oldu.

Facebook, Almanya için sahte haber filtresini kullanıma açtı!

Financial Times'ın haberine göre Alman milletvekilleri, seçim döneminde özellikle sosyal medya ve internet kanadından yayılabilecek olan gerçeği yansıtmayan haberler konusunda endişe duyduklarını Facebook'a bildirdi.

17-01/16/ap110526041105.jpg

Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, Almanya'nın bu yıl yaşayacağı seçim sürecinin, sahte haberlerle manuple edilmesinin ülkenin geleceğine karşı bir sabotaj olacağını belirten Angela Merkel, tüm ülkeyi sahte haberler konusunda uyanık olmak konusunda uyarmıştı.

Alman hükümetinin yaptığı sert uyarıların ardından, ABD krizi ile benzer bir olay yaşamamak için harekete geçen Facebook, sahte haber filtresi özelliğini duyurdu. 

Kısa bir süre içerisinde tüm kullanıcılara ulaşacak olan sahte haber filtresi ile, kullanıcılar sahte olduğunu düşündükleri haberleri Facebook'a bildirebilecek.

Kullanıcılardan gelen şikayetlerin tamamı, Berlin'de bulunan ve kar amacı gütmeyen bir haber kuruluşu olan Correctiv tarafından değerlendirilecek.

:: Sizce, Facebook'un haber akış algoritması insanları yönlendiriyor mu?

SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SHIFTDELETE.NET

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ