USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Evet' oyu avcılığı milletimizce kabul görmeyecektir'

CHP Grup Başkanvekili Altay, Hollanda'nın diplomatik skandalının ardından yapılan bazı yorumlara ilişkin, 'evet' oyu avcılığının millet tarafından kabul görmeyeceğini söyledi. - Anadolu Ajansı

'Evet' oyu avcılığı milletimizce kabul görmeyecektir'
13-03-2017 20:37
Google News

TBMM

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hollanda'nın skandal tavrına tepki gösteren Altay, yaşananların tüm vatandaşları derinden yaraladığını söyledi.

Hükümetin bu olay nedeniyle Hollanda'ya yönelik tutumunun, geçmişte Mavi Marmara Gemisi sürecinde yaşananlar gibi olmamasını beklediklerini anlatan Altay, bazı AK Parti'lilerin bu olayın referanduma ilişkin "Evet" oylarını artırdığı yönündeki açıklamalarının da üzücü olduğunu söyledi.

Altay, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti hakarete uğruyor, milletimizin gururu incitiliyor, prestijimiz yerlerde sürünüyor, AK Parti el ovuşturuyor. İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Hollanda'ya resmen teşekkür etti. 'Bu vesileyle evet oyları iki puan arttı.' diyebildi. AB Bakanı Ömer Çelik de 'Vatandaşlarımızın bu tavırdan sonra kararı evet yönünde olmuştur.' diyerek, Türkiye'nin rezil, kepaze edildiği bir durumu evet oyu avcılığına ve fırsatına çevirmesi, bizce ve aziz milletimizce kabul görmeyecektir. Türkiye'nin gururunun, itibarının yerlerde sürüklendiği bir tablo için 'Oh ne güzel, evet oyları iki puan arttı.' demek siyasi aymazlıktır, siyasi edepsizliktir. Herkes haddini bilsin."

Altay, yaşananların Avrupa'daki Türkler açısından yaratabileceği sıkıntılarla ilgili endişeleri bulunduğunu vurguladı.

"Tek adam" tartışmaları

Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinde tek adam olduğu yönünde eleştirilerde bulunduğunu dile getiren Altay, CHP'de genel başkanların kurultaylarda parti delegeleri tarafından seçildiğini, gece yarısı darbeleriyle görevlerinden tahliye edilmediğini söyledi.

Erdoğan'ın sözlerinin CHP Kurultayı'nın iradesine saygısızlık olduğunu savunan Altay, "Sayın Cumhurbaşkanı, sen istediğin kadar AK Parti'nin başında tek adam olarak kalabilirsin ama bu millet seni ülkenin tek adamı yapmayacak." dedi.

Muhabir: Seval Güler

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ