USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Everest Tepesi’ne artık tırmanabilirsiniz

İzlanda'da faaliyet gösteren Sólfar Studios sanal gerçeklik ürettiği içerikte bizleri Everest Tepesi'nin uç noktasına kadar taşıyacak.

Everest Tepesi’ne artık tırmanabilirsiniz
17-11-2015 23:52
Google News

Büyük ihtimalle hiçbirimiz Everest Tepesi'ne tırmanamayacağız. İzlanda'da faaliyet gösteren Sólfar Studios sanal gerçeklik ürettiği içerikte bizleri Everest Tepesi'nin uç noktasına kadar taşıyacak.

Everest Tepesi, 1922'den bu zamana kadar 300'e yakın trajediye neden oldu. Maceraperestlerin ilgi odağı olan Dünya'nın en büyük tepesi, aşırı derecede soğuk olması ve dik yamaçları ile ölüm riskini oldukça arttırıyor.

Sólfar Studios, yaptığı çalışma ile bizlere hiçbir tehlike yaşamadan bize gerçek keyfi vermeyi amaçlıyor. Bu zamana kadar 300,000'e yakın fotoğrafını çeken ve bunu 3D boyutlu yapıya çeviren firma çok iyi iş çıkartmış. Unreal Engine 4 ile yeniden tasarlayıp bizlere sunulan içerik, “Tepe model” sanal gerçeklik platformları ile çalışabiliyor. Örnek vermek gerekirse Oculus Rift veya HTC ve Valve'in Vive bu içeriği çalıştırırken Samsung Gear bu ağırlığı kaldıramıyor. Önümüzdeki yıl herkese sunulacak olan bu sanal gerçeklik eserine umarız kar tanelerini ekleyip o efektif havayı da verebilirler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ