Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, dünyaca ünlü futbolcu Samuel Eto’o’nun futboldan öte, bir proje transferi olduğunu söyledi.
Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) kahvaltılı toplantısının konuğu Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ve yönetim kurulu üyeleri oldu. Toplantı başkanlığını ANSİAD Başkan Yardımcısı Abdullah Erdoğan’ın yaptığı toplantıda, Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Antalyaspor markasının şehre katkıları ve geleceği hakkında hep beraber paylaşım yapılması ve konuşulması gerektiğini belirtti.
"ANTALYASPOR’A SEVDALIYIM"
Antalyasporun kendisi için bir sevda olduğunu belirten Gencer, “Antalyaspor markası şehrin markası olduğu gibi dünya markası olmaması işten değil. Her şeyden önce Antalyaspor benim açımdan bir sevda. Herkese nasip olmayacak şekilde başkanlığı nasip olmuş bir değer. Ben tribünden gelmiş bir insanım. Antalya’da doğdum, büyüdüm. Ömrümü tamamen Antalya’ya adadım. 1977 yılındaki deplasman maçını bile hatırlıyorum. Antalyaspor’un ilk şampiyonluğuyla birlikte altı tane şampiyonluk yaşadık. Altısında tribünde olan üç tanesinde yönetimde olan son şampiyonlukta da başkan olarak var olmuş bir kişiyim. Antalyaspor inişli çıkışlı dönemler yaşadı. Hasan Akıncıoğlu döneminde kulüp mali olarak önemli bir istikrar yakaladıktan sonra Hasan Başkan görevi bıraktı. Bayrağı başarıyla taşımaya devam etmek istiyoruz” dedi.
"ANTALYASPOR ATEŞTEN GÖMLEK"
Antalyaspor’u “Ateşten Gömlek” olarak nitelendiren Gencer, “Hepimizin yakından takip ettiği gibi Antalyaspor ateşten gömlek olduğu için, herkes çok fazla yanaşmadığı için, Antalyaspor Başkanlığı ile ilgili bize yapılan baskı neticesinde başkan olduk. Adaylığımızı koyduk ve o gün başkan seçildik” diye konuştu.
"ANTALYASPOR’UN BÜTÇESİ 97.5 MİLYON TL"
Hep başarı odaklı ve hedef doğrultusunda yola çıktığını kaydeden Gencer, “Antalyaspor’daki ilk yılımızda o kadar müsabaka, o kadar lig, o kadar başarı deneyimimiz olmasına rağmen maalesef şanssız bir şekilde küme düştük. Küme düştükten sonra görevden kaçmadık. Görevden kaçmadığımız gibi yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarımızın bize vermiş olduğu güçle, hiçbir geliri olmayan tamamen yöneticilerin sağlayacağı kaynaklar sonucunda ayağa kalkacak kulüple adeta yeni bir yol açtık. Antalyaspor’ un bu yılki bütçesi 97.5 milyon lira. Bugün baktığınız zaman birçok sanayi kuruluşundan fazla bir bütçesi var. Bu bütçeyi realize etmek, aynı zamanda başarı yakalamak, bir yerlere getirmek hakikaten kolay bir iş değil” şeklinde konuştu.
Antalyaspor’un kendi dönemlerinde ilk defa 8 milyon TL katkı ve 19 milyon TL’lik realize edilmiş bütçe ile yoluna devam ettiğinin altını çizen Başkan Gencer, “Belediyelerden önceki dönemleri geçiyorum. Belediyelerden sonraki dönemlere baktığınız zaman Antalyaspor tarihinde belki ilk defa yönetim kurulu üyelerinden 8 milyon TL civarında bir katkı (reklam karşılığında) ve 19 milyon TL’lik realize edilmiş bir bütçeye ulaşmış durumda” dedi.
"SEYİRCİ OLGUSUNU HEP BİRLİKTE OLUŞTURACAĞIZ"
Antalyaspor’da görevi devraldığı zaman tribün yıl ortalamasının bin 250 kişi olduğunu hatırlatan Başkan Gencer, Antalya’nın odaklanması gereken noktanın bu olduğunu belirterek, “İlk şampiyon olduğumuzda Balıkesir deplasmanında seyirci sayımız 12 bindi. Antalya’nın nüfusu o zamanlar tahmin ediyorum 100-150 bin civarındaydı. Bugünkü nüfusumuz 2 milyon 200 bin kişi. 2 milyon nüfusu aştığında seyirci ortalaması bin 250 kişi; 150 bin iken 12 bin kişi ile deplasmana gidiyorsunuz. Şehirde ciddi bir kaybolmuş seyirci olgusu var. Memleketçilik olgusu göçlerden dolayı yok olmuş. Her milletten yoğun göç alan bir şehir olması nedeniyle Antalyaspor olgusu da kaybolmaya yüz tutmuş. Süper Lig’de hem kalıcı olmak hem de seyirci olgusunu oluşturmak önemli” ifadelerini kullandı.
"ANTALYA SEVİLLA GİBİ OLABİLİR, TEK EKSİĞİ FUTBOL BAŞARISI"
Gencer, İspanya’nın en büyük şehri Sevilla ile Antalya’nın benzer yönleri olduğunu, Antalya’nın da Sevilla gibi futboldan yüksek gelir sağlayabileceğini vurgulayarak, “En çok örnekleme yaptığım şehir Sevilla. İki şehir de Akdeniz şehri. Baktığınız zaman Sevilla’dan fazlamız var. 13 milyon ziyaret eden turistimiz var. 2 bin civarında futbol takımının kamp yaptığı bir şehir. Dünyanın en fazla ziyaret edilen dördüncü şehri. Ama futbol dediğin zaman çok çok gerilerdeyiz. Sevilla ile karşılaştırdığınız zaman çok fazla artımız var. Tek eksiğimiz futbol başarısı” diye konuştu.
İlk başlarda yönetimin yüksek maliyetler nedeniyle dünya yıldızlarını Antalya’ya getirme konusuna çok sıcak bakmadığını, şampiyonluğun kendileri için milat olduğunu kaydeden Gencer, şöyle devam etti:
“Biz şampiyon olduktan sonra yönetim olarak Antalya’daki seyirci sayısını en azından Almanya’nın ikinci lig takımlarının ortalamasına çıkarmamız gerektiğini düşündük. Tüm statlarda Almanya’da bugün baktığınız zaman her hafta her maçta 25 bin seyirci ortalaması var. Türkiye’de ise çok geride. Biz yönetim olarak riskler almamız gerektiğini düşündük. Çok iddialı konuştuk. Üç tane dünya yıldızının ismini söyledik. Samuel Eto’o, Ronaldinho ve Ibrahim Afellay. 3 dünya yıldızına 10 gün içinde imza attıracağız dedik. Kendimize güvenmedik. Bu iddiayı Antalya şehrine güvenerek, Antalya şehrinin bir dünya markası olduğunu bilerek, şehir olarak çok şeyleri hak ettiğinden ziyade bu futbolcuların Antalya deyince koştura koştura geleceğini düşünerek hareket ettik. Her ne kadar yönetim becerisi gibi gözükse de biz sizlere güvenerek adım attık. Sizlere güvendiğimiz için bu konuda çok iddialı konuştuk.”
“ANTALYA ŞEHRİ OLARAK ETO’O TRANSFERİNE İNANDIK”
Yıldız futbolcu Samuel Eto’o’nun Antalyaspor’a transferi hakkında bilgiler veren Başkan Gencer, “Samuel Eto’o ile ilk yaptığımız görüşmede Antalya’ya gelip gelmeyeceğini sorduk. Antalya olduğu için menajerlerimle anlaş; gerisini bana bırakın dedi. Antalya’yı biliyor musun diye sorduğumuzda Türkiye’de en iyi bildiğim şehir Antalya dedi. Bu bize mutluluk ve gurur verdi. Bu yola çıkmamızda en büyük güç oldu. Kendisine gittiğim zaman Antalya’ya gelmek istediği o kadar belliydi ki 1 liralık teminat mektubu dahi vermedik. Eto’o’yu 15 milyon Euro vererek Beşiktaş Kulübü’nün getiremediğini; Aziz Yıldırım’ın defalarca talimat verip İstanbul’a dahi getiremediğini biliyorduk. Buna rağmen biz bunu Antalya şehri olarak yapacağımıza inandık” dedi.
"SAMUEL ETO’O PROJE TRANSFERİDİR"
Ünlü futbolcu Samuel Eto’onun futboldan öte bir proje transferi olduğunu vurgulayan Gültekin Gencer, bu projeye tüm şehrin sahip çıkması ve ileriye taşıması gerektiğini belirterek, “Biz Eto’o’yu Antalya’ya getirdiğimiz zaman bu kadar büyük futbolcu transfer ettiğimizin farkında değildik. Transfer Avrupa’da ilk üçte uzun bir süre devam ettiği gibi şu anda da Avrupa’da en büyük 10 transfer içinde yer alıyor. Eto’o’nun Antalyasporlu olması bunun neticesinde FIFA Başkanı’nın arayıp 2018 Dünya Kupası’nın kura çekimini geçtiğimiz Temmuz ayında Antalyaspor’lu Eto’o’nun çekmesine izin verip vermeyeceğimizi sorması, St Petersburg’a gittiğimiz zaman FIFA Başkanı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ardından üçüncü konuşmacının Antalyasporlu Eto’o olmasının ne kadar gurur verici olduğunu sizler adına şehrimizin ne kadar büyük başarıları yakaladığını; yakalamakta olduğunu yaşamak hakikaten gurur verici bir olay. Her şeyden önce şehrimizin kıymetini ve değerini bilmemiz gerektiğini bir kere daha sizlerle paylaşmak istiyorum” şeklinde konuştu.
Samuel Eto’onun bir tanıtım transferi olduğunu belirten Başkan Gencer, futbolun birçok konuda önemli bir tanıtım aracı olarak kullanılmasını ve şehrin bu konuya sahip çıkması gerektiğini bildirdi.
Passolig ve kombine rakamları hakkında bilgi veren Gencer, iş insanlarından Passolig ve kombine konusunda destek istedi. Gencer, birlik ve beraberlik konusuna vurgu yaparak, “Geçen yıl 4 bin olan Pasolig sayısı bu yıl itibariyle 27 bine ulaşmış, kombine satışı stat açılmamasına rağmen 7 bine ulaştı. Demek ki istedikten sonra bir şeyler olabiliyor. Demek ki yapılan yatırımın karşılığı fazlasıyla geri dönebiliyor. Şehir olarak istedikten sonra bir şeyler yapabiliyoruz. Önemli olan birlik beraberlik içinde olalım. Başarı geldiği zaman sonuçta yiyecek olduğumuz pasta bu şehrin pastası. Herkesin olması herkesin katkı koyması neticesinde o pasta o kadar büyür ki o pastadan pay herkese rahat rahat düşer. Herkes o pastadan hakkına düşeni alır” dedi.
HEDEF 100 BİN PASSOLİG
Antalyaspor olarak 100 bin Passolig hedefi koyduklarını vurgulayan Gencer, “Maça gitsek de gitmesek de Antalyalıyız diyorsak, Antalya’da iş yapıyorsak sadece 15 TL ödeyerek Passolig almalıyız. Şehir milliyetçiliği oluşturacaksak bunu yapmak zor bir şey değildir. Şehir olarak bir yarışa girdik. Herkesin bu katkıyı yapması gerektiğini düşünüyorum. Kombine bilet konusunda hepinizden katkı bekliyoruz. İstersek yeni stadımızda iddia ediyorum 20 bin seyirci ortalamasına oynamak işten değil” diye konuştu.
ANSİAD Başkan Yardımcısı Abdullah Erdoğan Kombine ve Passolig konusunda ANSİAD olarak ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini söyledi.
Antalyaspor Vakfı Başkanı Dündar Uluğkay ise şehrin en dinamik ve heyecan verici kurumunun Antalyaspor olduğunu belirterek, bugün gelinen noktada Antalyaspor’un çok yol kat ettiğini söyledi.
(İHA)
Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) kahvaltılı toplantısının konuğu Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ve yönetim kurulu üyeleri oldu. Toplantı başkanlığını ANSİAD Başkan Yardımcısı Abdullah Erdoğan’ın yaptığı toplantıda, Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Antalyaspor markasının şehre katkıları ve geleceği hakkında hep beraber paylaşım yapılması ve konuşulması gerektiğini belirtti.
"ANTALYASPOR’A SEVDALIYIM"
Antalyasporun kendisi için bir sevda olduğunu belirten Gencer, “Antalyaspor markası şehrin markası olduğu gibi dünya markası olmaması işten değil. Her şeyden önce Antalyaspor benim açımdan bir sevda. Herkese nasip olmayacak şekilde başkanlığı nasip olmuş bir değer. Ben tribünden gelmiş bir insanım. Antalya’da doğdum, büyüdüm. Ömrümü tamamen Antalya’ya adadım. 1977 yılındaki deplasman maçını bile hatırlıyorum. Antalyaspor’un ilk şampiyonluğuyla birlikte altı tane şampiyonluk yaşadık. Altısında tribünde olan üç tanesinde yönetimde olan son şampiyonlukta da başkan olarak var olmuş bir kişiyim. Antalyaspor inişli çıkışlı dönemler yaşadı. Hasan Akıncıoğlu döneminde kulüp mali olarak önemli bir istikrar yakaladıktan sonra Hasan Başkan görevi bıraktı. Bayrağı başarıyla taşımaya devam etmek istiyoruz” dedi.
"ANTALYASPOR ATEŞTEN GÖMLEK"
Antalyaspor’u “Ateşten Gömlek” olarak nitelendiren Gencer, “Hepimizin yakından takip ettiği gibi Antalyaspor ateşten gömlek olduğu için, herkes çok fazla yanaşmadığı için, Antalyaspor Başkanlığı ile ilgili bize yapılan baskı neticesinde başkan olduk. Adaylığımızı koyduk ve o gün başkan seçildik” diye konuştu.
"ANTALYASPOR’UN BÜTÇESİ 97.5 MİLYON TL"
Hep başarı odaklı ve hedef doğrultusunda yola çıktığını kaydeden Gencer, “Antalyaspor’daki ilk yılımızda o kadar müsabaka, o kadar lig, o kadar başarı deneyimimiz olmasına rağmen maalesef şanssız bir şekilde küme düştük. Küme düştükten sonra görevden kaçmadık. Görevden kaçmadığımız gibi yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarımızın bize vermiş olduğu güçle, hiçbir geliri olmayan tamamen yöneticilerin sağlayacağı kaynaklar sonucunda ayağa kalkacak kulüple adeta yeni bir yol açtık. Antalyaspor’ un bu yılki bütçesi 97.5 milyon lira. Bugün baktığınız zaman birçok sanayi kuruluşundan fazla bir bütçesi var. Bu bütçeyi realize etmek, aynı zamanda başarı yakalamak, bir yerlere getirmek hakikaten kolay bir iş değil” şeklinde konuştu.
Antalyaspor’un kendi dönemlerinde ilk defa 8 milyon TL katkı ve 19 milyon TL’lik realize edilmiş bütçe ile yoluna devam ettiğinin altını çizen Başkan Gencer, “Belediyelerden önceki dönemleri geçiyorum. Belediyelerden sonraki dönemlere baktığınız zaman Antalyaspor tarihinde belki ilk defa yönetim kurulu üyelerinden 8 milyon TL civarında bir katkı (reklam karşılığında) ve 19 milyon TL’lik realize edilmiş bir bütçeye ulaşmış durumda” dedi.
"SEYİRCİ OLGUSUNU HEP BİRLİKTE OLUŞTURACAĞIZ"
Antalyaspor’da görevi devraldığı zaman tribün yıl ortalamasının bin 250 kişi olduğunu hatırlatan Başkan Gencer, Antalya’nın odaklanması gereken noktanın bu olduğunu belirterek, “İlk şampiyon olduğumuzda Balıkesir deplasmanında seyirci sayımız 12 bindi. Antalya’nın nüfusu o zamanlar tahmin ediyorum 100-150 bin civarındaydı. Bugünkü nüfusumuz 2 milyon 200 bin kişi. 2 milyon nüfusu aştığında seyirci ortalaması bin 250 kişi; 150 bin iken 12 bin kişi ile deplasmana gidiyorsunuz. Şehirde ciddi bir kaybolmuş seyirci olgusu var. Memleketçilik olgusu göçlerden dolayı yok olmuş. Her milletten yoğun göç alan bir şehir olması nedeniyle Antalyaspor olgusu da kaybolmaya yüz tutmuş. Süper Lig’de hem kalıcı olmak hem de seyirci olgusunu oluşturmak önemli” ifadelerini kullandı.
"ANTALYA SEVİLLA GİBİ OLABİLİR, TEK EKSİĞİ FUTBOL BAŞARISI"
Gencer, İspanya’nın en büyük şehri Sevilla ile Antalya’nın benzer yönleri olduğunu, Antalya’nın da Sevilla gibi futboldan yüksek gelir sağlayabileceğini vurgulayarak, “En çok örnekleme yaptığım şehir Sevilla. İki şehir de Akdeniz şehri. Baktığınız zaman Sevilla’dan fazlamız var. 13 milyon ziyaret eden turistimiz var. 2 bin civarında futbol takımının kamp yaptığı bir şehir. Dünyanın en fazla ziyaret edilen dördüncü şehri. Ama futbol dediğin zaman çok çok gerilerdeyiz. Sevilla ile karşılaştırdığınız zaman çok fazla artımız var. Tek eksiğimiz futbol başarısı” diye konuştu.
İlk başlarda yönetimin yüksek maliyetler nedeniyle dünya yıldızlarını Antalya’ya getirme konusuna çok sıcak bakmadığını, şampiyonluğun kendileri için milat olduğunu kaydeden Gencer, şöyle devam etti:
“Biz şampiyon olduktan sonra yönetim olarak Antalya’daki seyirci sayısını en azından Almanya’nın ikinci lig takımlarının ortalamasına çıkarmamız gerektiğini düşündük. Tüm statlarda Almanya’da bugün baktığınız zaman her hafta her maçta 25 bin seyirci ortalaması var. Türkiye’de ise çok geride. Biz yönetim olarak riskler almamız gerektiğini düşündük. Çok iddialı konuştuk. Üç tane dünya yıldızının ismini söyledik. Samuel Eto’o, Ronaldinho ve Ibrahim Afellay. 3 dünya yıldızına 10 gün içinde imza attıracağız dedik. Kendimize güvenmedik. Bu iddiayı Antalya şehrine güvenerek, Antalya şehrinin bir dünya markası olduğunu bilerek, şehir olarak çok şeyleri hak ettiğinden ziyade bu futbolcuların Antalya deyince koştura koştura geleceğini düşünerek hareket ettik. Her ne kadar yönetim becerisi gibi gözükse de biz sizlere güvenerek adım attık. Sizlere güvendiğimiz için bu konuda çok iddialı konuştuk.”
“ANTALYA ŞEHRİ OLARAK ETO’O TRANSFERİNE İNANDIK”
Yıldız futbolcu Samuel Eto’o’nun Antalyaspor’a transferi hakkında bilgiler veren Başkan Gencer, “Samuel Eto’o ile ilk yaptığımız görüşmede Antalya’ya gelip gelmeyeceğini sorduk. Antalya olduğu için menajerlerimle anlaş; gerisini bana bırakın dedi. Antalya’yı biliyor musun diye sorduğumuzda Türkiye’de en iyi bildiğim şehir Antalya dedi. Bu bize mutluluk ve gurur verdi. Bu yola çıkmamızda en büyük güç oldu. Kendisine gittiğim zaman Antalya’ya gelmek istediği o kadar belliydi ki 1 liralık teminat mektubu dahi vermedik. Eto’o’yu 15 milyon Euro vererek Beşiktaş Kulübü’nün getiremediğini; Aziz Yıldırım’ın defalarca talimat verip İstanbul’a dahi getiremediğini biliyorduk. Buna rağmen biz bunu Antalya şehri olarak yapacağımıza inandık” dedi.
"SAMUEL ETO’O PROJE TRANSFERİDİR"
Ünlü futbolcu Samuel Eto’onun futboldan öte bir proje transferi olduğunu vurgulayan Gültekin Gencer, bu projeye tüm şehrin sahip çıkması ve ileriye taşıması gerektiğini belirterek, “Biz Eto’o’yu Antalya’ya getirdiğimiz zaman bu kadar büyük futbolcu transfer ettiğimizin farkında değildik. Transfer Avrupa’da ilk üçte uzun bir süre devam ettiği gibi şu anda da Avrupa’da en büyük 10 transfer içinde yer alıyor. Eto’o’nun Antalyasporlu olması bunun neticesinde FIFA Başkanı’nın arayıp 2018 Dünya Kupası’nın kura çekimini geçtiğimiz Temmuz ayında Antalyaspor’lu Eto’o’nun çekmesine izin verip vermeyeceğimizi sorması, St Petersburg’a gittiğimiz zaman FIFA Başkanı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ardından üçüncü konuşmacının Antalyasporlu Eto’o olmasının ne kadar gurur verici olduğunu sizler adına şehrimizin ne kadar büyük başarıları yakaladığını; yakalamakta olduğunu yaşamak hakikaten gurur verici bir olay. Her şeyden önce şehrimizin kıymetini ve değerini bilmemiz gerektiğini bir kere daha sizlerle paylaşmak istiyorum” şeklinde konuştu.
Samuel Eto’onun bir tanıtım transferi olduğunu belirten Başkan Gencer, futbolun birçok konuda önemli bir tanıtım aracı olarak kullanılmasını ve şehrin bu konuya sahip çıkması gerektiğini bildirdi.
Passolig ve kombine rakamları hakkında bilgi veren Gencer, iş insanlarından Passolig ve kombine konusunda destek istedi. Gencer, birlik ve beraberlik konusuna vurgu yaparak, “Geçen yıl 4 bin olan Pasolig sayısı bu yıl itibariyle 27 bine ulaşmış, kombine satışı stat açılmamasına rağmen 7 bine ulaştı. Demek ki istedikten sonra bir şeyler olabiliyor. Demek ki yapılan yatırımın karşılığı fazlasıyla geri dönebiliyor. Şehir olarak istedikten sonra bir şeyler yapabiliyoruz. Önemli olan birlik beraberlik içinde olalım. Başarı geldiği zaman sonuçta yiyecek olduğumuz pasta bu şehrin pastası. Herkesin olması herkesin katkı koyması neticesinde o pasta o kadar büyür ki o pastadan pay herkese rahat rahat düşer. Herkes o pastadan hakkına düşeni alır” dedi.
HEDEF 100 BİN PASSOLİG
Antalyaspor olarak 100 bin Passolig hedefi koyduklarını vurgulayan Gencer, “Maça gitsek de gitmesek de Antalyalıyız diyorsak, Antalya’da iş yapıyorsak sadece 15 TL ödeyerek Passolig almalıyız. Şehir milliyetçiliği oluşturacaksak bunu yapmak zor bir şey değildir. Şehir olarak bir yarışa girdik. Herkesin bu katkıyı yapması gerektiğini düşünüyorum. Kombine bilet konusunda hepinizden katkı bekliyoruz. İstersek yeni stadımızda iddia ediyorum 20 bin seyirci ortalamasına oynamak işten değil” diye konuştu.
ANSİAD Başkan Yardımcısı Abdullah Erdoğan Kombine ve Passolig konusunda ANSİAD olarak ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini söyledi.
Antalyaspor Vakfı Başkanı Dündar Uluğkay ise şehrin en dinamik ve heyecan verici kurumunun Antalyaspor olduğunu belirterek, bugün gelinen noktada Antalyaspor’un çok yol kat ettiğini söyledi.
(İHA)