USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Eski milli futbolcu Fatih Sonkaya, Beşiktaş'ın Ajax'ı yeneceğini düşünüyor

Beşiktaş'ın eski milli futbolcusu Fatih Sonkaya, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Hollanda ekibi Ajax'a konuk olacak siyah-beyazlı takımın galip geleceğini düşünüyor.

Eski milli futbolcu Fatih Sonkaya, Beşiktaş'ın Ajax'ı yeneceğini düşünüyor
26-09-2024 11:42
Google News
Amsterdam

Futbolculuk kariyerine başladığı Hollanda ekibi Roda'nın altyapısında antrenörlük yapan Sonkaya, Ajax-Beşiktaş müsabakası ve 2004-2005 sezonunda formasını giydiği siyah-beyazlıların performansıyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulundu.

Beşiktaş'ın iyi bir kadro kurduğunu belirten Fatih Sonkaya, "Beşiktaş, çok iyi bir çıkış yakaladı. Ajax karşısında galip geleceğini düşünüyorum. Ajax, geçmişe göre istediği çıkışı yakalayamadı. Beşiktaş'ı daha avantajlı görüyorum. Umarım Beşiktaş'ımız buradan 3 puanla ayrılır." ifadelerini kullandı.

Ajax'ın geçen sezon ligini 5. sırada bitirdiğini ve eski gücünde olmadığını vurgulayan 43 yaşındaki çalıştırıcı, "Beşiktaş bana göre bunun avantajını kullanacak. Ajax, geçen sezon iyi bir performans sergileyemedi. Bu sezona da iyi başlayamadılar. Yeni bir teknik direktör ve birçok oyuncu geldi. Yeni bir takım kurdular. Bunların oturması için zaman lazım. Beşiktaş iyi bir zamanda Ajax'a rakip oldu." diye konuştu.

"Van Bronckhorst, belli bir sistem ve disiplin getirdi"

Fatih Sonkaya, Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst'un Beşiktaş'ı Türkiye'de ve Avrupa'da başarıya ulaştıracağına inandığını dile getirdi.

Van Bronckhorst'un öz güvenli ve kaliteli bir teknik adam olduğunu anlatan Sonkaya, şunları kaydetti:

"Giovanni van Bronckhorst, Beşiktaş'a belli bir sistem ve disiplin getirdi. Oyuncular da buna uyduğu sürece başarılı olurlar. Bunların uygulaması sahaya ve sonuçlara yansıyor. Beşiktaş'ı Türkiye'de ve Avrupa'da başarıya ulaştıracağına inanıyorum. Beşiktaş'ın kadrosu bunun için yeterli. Rafa Silva ve Ciro Immobile gibi isim yapmış oyuncular da geldi. Bu futbolcular, takımdaki diğer isimlerin de performansını arttıracaktır."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ