USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eski MHP Manisa Milletvekili Balkız FETÖ den tutuklandı

Manisa da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 avukattan, eski MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız ın da bulunduğu 9 u tutuklandı. - Anadolu Ajansı

Eski MHP Manisa Milletvekili Balkız FETÖ den tutuklandı
02-09-2016 16:22
Google News

MANİSA

Manisa da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 avukattan, eski MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız ın da bulunduğu 9 u tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 10 Ağustos ta gözaltına alınan eski MHP Manisa Milletvekili ve eski Manisa Baro Başkanı Balkız ile 11 avukat, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorguları tamamlanan zanlılar, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Şüphelilerden Zeynel Balkız ile avukatlar Hasan Gürhan Onat, Ali Özcel, Menderes Hırçıner, Serhan Çelik, Haluk Bedel, Ertan Ergün, Sadettin Yılmaz ve Ali Bilgiç, mahkemece tutuklandı. Süleyman Esin, Mehmet Güler ve Berker Mutaf ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

MHP den 7 Haziran 2015 te milletvekili seçilen Balkız, partisi tarafından 1 Kasım 2015 teki seçimlerde aday gösterilmemişti. Soruşturma kapsamında daha önce Balkız ve bazı avukatların mal varlıklarına tedbir konulmuştu.

Muhabir: Turgay Duyar

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ