USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Eski ABD Başkanı Trump suikast girişimine uğradığı alanda tekrar miting düzenleyecek

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Pensilvanya eyaletinin Butler bölgesinde 13 Temmuz'da suikast girişimine maruz kaldığı alanda tekrar seçim mitingine katılacak.

Eski ABD Başkanı Trump suikast girişimine uğradığı alanda tekrar miting düzenleyecek
26-09-2024 10:38
Google News
Ankara

Trump'ın seçim kampanyasının resmi internet sitesinde yapılan basın açıklamasına göre, Cumhuriyetçi aday 5 Ekim'de, suikast girişimine uğradığı alanda yeniden miting düzenleyecek.

Açıklamada, "Başkan Donald J. Trump, üç aydan az bir süre önce hayatını kaybetmesine ramak kalan Pensilvayna'nın Butler bölgesindeki alana, miting yapmak için dönecek." ifadesi kullanıldı.

Trump'ın, mitingi kapsamında, suikast girişimi sırasında hayatını kaybeden itfaiyeci Corey Comperatore'un anısına düzenlenecek törene de katılacağı belirtilen açıklamada, "Trump ayrıca olayda yaralanan James Copenhaver ve David Dutch'ı anacak, güvenlik güçleri, ilk müdahale ekipleri ve saldırı ardından sevgi ve destek gösterisinde bulunan toplum bireylerine şükranlarını iletecek." denildi.

Açıklamada, son dokuz haftalık süreçte Trump'ın hayatına yönelik iki suikast girişimi yapıldığına işaret edilerek "Başkan Trump, misyonunu sonuna kadar götürmek için her zamankinden daha kararlı." ifadesi kullanıldı.

Trump'a suikast girişimi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz'da mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramış, mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmış, ABD Gizli Servisi saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamış, incelemelerin ardından teşebbüste bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu duyurmuştu.

Suikast girişimi sırasında mitinge katılan itfaiyeci Corey Comperatore hayatını kaybetmiş, James Copenhaver ve David Dutch yaralanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ