USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Dünya

Esir takası anlaşması imzalamasını isteyen İsrailliler'den Savunma Bakanlığı yakınında gösteri

İsrail’de hükümetin Hamas Hareketi ile esir takası anlaşması imzalamasını talep eden binlerce kişi, Savunma Bakanlığı yakınında ve bazı bakanların konutlarının önünde gösteriler düzenledi.

Esir takası anlaşması imzalamasını isteyen İsrailliler'den Savunma Bakanlığı yakınında gösteri
05-09-2024 01:08
Google News
Kudüs
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}İsrailliler Batı Kudüs'te gösteri düzenledi

Ä°srail’in Yediot Ahronoth gazetesinin haberine göre, binlerce Ä°srailli, baÅŸkent Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığı yakınında ve bazı bakanların konutlarının önünde toplandı.

ABD: Gazze'de ateşkes anlaşmasının yüzde 90'ı tamam, esir takası ve Philadelphi Koridoru müzakereleri sürüyorİsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırılarda son 10 günde 456 Filistinli öldüİsrailli aktivist, İsrail'in tüm toprakları kontrol etmek için Filistin halkına savaş açtığını söylediKassam Tugayları, İsrail saldırısında ölen esirlerin Netanyahu'ya ateşkes çağrısı yaptığı videoyu yayınladıNetanyahu, Gazze'de sivil ölümlerinin yüksek olmadığını iddia ettiİsrail'de ana muhalefet lideri Lapid, "Netanyahu hükümetini savaşı sürdürmekle" suçladıBM: Gazze'deki vahşet sınır tanımıyorWashington Post: İsrail'in Philadelphi Koridorunda askeri varlık ısrarı ateşkes anlaşmasını baltalıyorSerbest bırakılan İsrailli esirden Herzog'a takas anlaşması için Netanyahu'ya baskı yapması çağrısıHamas'tan İsraillilere: Saldırıların durması halinde, esirler canlı olarak döner

Hükümetten Gazze Åžeridi’ndeki Ä°srailli esirlerin serbest bırakılması için esir takası anlaÅŸması imzalanmasını isteyen göstericiler, Gazze’de ölü ele geçirilen 6 Ä°srailli esirin fotoÄŸraflarını taşıdı.

Göstericiler, “Hemen anlaşın, Canlı olarak iade edilebilirlerdi. Onları bırakanlar geri getirmekle de yükümlüdür.” ÅŸeklinde sloganlar attı.

İsrail ordusu, 1 Eylül'de Gazze Şeridi'nin Refah kentinde bir tünelde 6 İsrailli esirin cesedine ulaşıldığını açıklamıştı.

Gazze'de tutulan İsrailli esirlerin ailelerinin oluşturduğu platform, son olarak "Gazze-Mısır sınır hattındaki Philadelphi Koridoru'nda işgali sürdürmekte ısrar eden ve esir takası anlaşmalarını baltalayan" Başbakan Binyamin Netanyahu'yu 6 İsrailli esirin ölümünden sorumlu tutmuştu.

İsrail, bu süreçte Gazze Şeridi'ndeki şiddetini de sürdürüyor. İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 10 ayı aşkın sürede çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere can kaybı 41 bine yaklaşırken, bölgedeki insanlık felaketi gün geçtikçe daha da derinleşiyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi