USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Eşi vefat edince matbaanın başına geçti

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşayan 4 çocuk annesi Eda Seyrek, eşinin vefatının ardından matbaalarının işletmesini üstlendi. - Anadolu Ajansı

Eşi vefat edince matbaanın başına geçti
20-10-2016 18:22
Google News

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki 4 çocuk annesi Eda Seyrek, vefat eden eşinin mesleği olan matbaacılığa başladı.

Yaklaşık 3 yıl önce eşini kaybeden Seyrek, Kışla Mahallesi'ndeki iş yerlerinde yaklaşık 50 yıllıdır faaliyette olan Viranşehir Gazetesi basımını ve matbaa işlerini yapıyor.

Eda Seyrek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce matbaada eşine yardım ettiğini ve mesleği öğrendiğini söyledi.

Matbaa işlerinin beceri gerektirdiğini anlatan Seyrek, "Eşim Eyyüp Seyrek ile yaklaşık 14 yıl önce evlendik. Eşim yerel gazete çıkarıyordu. Ben de ev işlerimden arta kalan zamanımda eşimin yanına gelerek gazete ve matbaa işlerinde kendisine yardımcı oluyordum. Çok hevesliydim, işi öğrendim. Eşim vefat edince 'İş başa düştü' diyerek 2 çocuğumla matbaanın başına geçtim. Şimdi burayı ben işletiyorum. Ekmeğimizi çıkarıyoruz." diye konuştu.

Gazetenin tasarımını da kendisinin yaptığını belirten Seyrek, bütün zorluklara rağmen 3 yıldır gazetelerini çıkardığını kaydetti. 

Muhabir: Reşit Dağ

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ