USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Ermenistan'da aileler tekrar ayaklandı: Çocuklarımız Karabağ'da askerlik yapmamalı!

Ermenistan'da Savunma Bakanlığı önünde toplanan asker aileleri, “Çocuklarımız Karabağ'da askerlik yapmamalı!” diyerek tekrar ayaklandı

Ermenistan'da aileler tekrar ayaklandı: Çocuklarımız Karabağ'da askerlik yapmamalı!
27-02-2021 08:43
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Ermenistan'da asker ailesi veliler, Savunma Bakanlığı binası önünde protesto gösterisi yaparak çocuklarının gizlice Azerbaycan'ın Karabağ bölgesine askerliğe götürülmesine sert tepki gösterdi.

"PL" isimli bir yabancı gazetecinin internette yayınladığı videoda, Ermeni veliler, askeri yetkililere çağrıda bulundu. Bir Ermeni dede, "Çocuklarımızın inşaat malzemeleri diye Karabağ'a gönderilmesine karşıyız. İnşaat malzemeleri taşıyan araçların içinde gizlice oraya çocuklarımızı götürmeye çalışıyorlar. Torumun asker. Karabağ savaşına katıldı. Savaş bitince evine döndü, fakat şimdi gizlice Karabağ'a götürmek istiyorlar. Ama orada artık savaş yok ve Ermenistan yönetimi de savaşın sona ermesi anlaşmasına imza attı. O anlaşmada bir maddeye göre, Ermenistanlı askerler Karabağ'da olmamalı" dedi.

Bir Ermeni baba da, "Yasaya göre, çocuklarımız Karabağ'da askerlik yapmamalı. Azerbaycan askerleri, onları esir götürebilir. Biz de buna karşıyız. Aliyev (Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham) diyor ki, sizin çocuklar burada askerlik yapamaz" şeklinde tepkisini dile getirdi.

Bir diğer Ermeni baba da, "Biz istiyoruz ki çocuklarımız Karabağ'da Ermenistan'da askerlik yapsın. Bizim vatanımız Ermenistan. Karabağ artık başka bir yer oldu. Anlıyorsunuz beni? Artık Ermenistan askerlerinin Karabağ'da askerlik yapması yasadışı. Çünkü konuyla ilgili hükümet kararnamesi, üçlü anlaşma maddeleri var. Bu konu artık çözüldü" dedi. 

Bir Ermeni dede de, "Torunum savaştaydı. Ama şimdi savaş sona erdi. Evine döndü, ve şimdi tekrar askerliğe çağırdılar. Dediler ki Ermenistan'da askerliğini yapacak. Fakat, sözlerinde durmadılar. Kaç tane yasamız var, ben de anlamış değilim. Torunum Ermenistan'da askerliğini yapmalı!" şeklinde konuştu. 

Bir Ermeni anne de, "Çocuklarımız Ermenistan'da askerliğini yapmalı. Çünkü Karabağ'da durum sakin değil. 44 gün savaşa katılan çocuklarımız artık korkuyor oraya gitmekten. Hepsi depresyon içinde. Yetkililer, çocuklarımızın sağlık sorunlarını da çözmüyor. Sadece biz değil, çocuklarımız da Karabağ'a gitmek istemiyor tekrar! Çocuklarımızı, orada ölmek için mi doğurduk?! Azerbaycan diyor ki buraya gelen askerleriniz bizim için terörist olmakta" dedi.

Başka bir Ermeni anne de, "Artık yeter! Çocuklarımız Karabağ'a askerliğe götürülmesin! Biz çocuklarımızın askerlik yapmasına karşı değiliz. Ama Ermenistan'da yapsınlar. Biz 27 Eylül'de savaşın başlamasından sonra artık korkuyoruz. Burada her kes artık korkuyor. Biz böyle olacağını beklemiyorduk" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ