USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Ermeni veliler ayaklandı: Çocuklarımızı Karabağ'a askerliğe göndermeyin, orası Azerbaycan toprağı!

Ermenistan’da öğrenci velileri, “Çocuklarımızı Karabağ'a askerliğe göndermeyin, orası Azerbaycan toprağı!” çığlıklarıyla ayaklandı

Ermeni veliler ayaklandı: Çocuklarımızı Karabağ'a askerliğe göndermeyin, orası Azerbaycan toprağı!
15-01-2021 09:14
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Ermenistan'da veliler, çocuklarının Azerbaycan'a ait Karabağ bölgesine askerliğe gönderilmemesi için ayaklandı.

Ermenistan basınına atıfta bulunan Azerbaycan CBZ televizyon kanalının haberine göre, Ermeni aileler, Ermenistan Savunma Bakanlığı önünde protesto gösterisi düzenledi. 

Göstericiler, Ermenistan’ın saldırıları sonucu, Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonda Bakü'nün zaferiyle sonuçlanan Azerbaycan-Ermenistan savaşının ardından bölgeye Ermenistanlı askerlerin gönderilmemesi için eylem başlattı.

“OĞLUMUN ASKERDEN KAÇMASINA YARDIMCI OLACAĞIM!..”

Görüntüde bir Ermeni baba, "Çocuklarımız Ermenistan'da askerliğini yapmalı. Şunu artık anlamamız lazım; Karabağ bizim değil. Ermenistan vatandaşlarının Karabağ'la bir ilişkisi yok. Herkes biliyor ki Karabağ Azerbaycan'a ait bir bölgedir. Eğer birileri benim oğlumu Karabağ'a askerliğe gönderirse, oğlumun ordan kaçmasına ben yardımcı olacağım!" diye uyardı.

“ÇOCUKLARIMIZI ÖLÜME Mİ GÖNDERİYORSUNUZ?..”

Bir Ermeni anne de, "Oğlumu Karabağ'a askerliğe göndermeyiniz. Ülkede neler oluyor! Biz çocuklarımızı ölüme gönderilmesi için doğurmadık!" dedi.

Bir Ermeni baba da, "Siz televizyon izliyor musunuz?! Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev açık şekilde dedi; Ermeni çocuklar Karabağ'da askerlik yapmamalı!" ifadelerİ kullanırken, bir Ermeni anne de, "Aliyev açıkladı; Ermenistan resmi yetkililerİ, Bakü'nün resmi izni olmadan Karabağ'ı ziyaret edemez. Peki o zaman çocuklarımızı niye oraya gönderiyorlar?! Ölüme mi gönderiyorsunuz?!" diye sordu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ