USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Ermeni asıllı uzman Kurginyan’dan, Rus devlet televizyonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'ye "provokatif saldırı"

Ermeni asıllı Rus siyaset uzmanlarından Kurginyan, Rus devlet televizyonu “Rossia 1”de, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkiye'ye karşı “provokatif saldırı" niteliğinde

Ermeni asıllı uzman Kurginyan’dan, Rus devlet televizyonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'ye "provokatif saldırı"
22-02-2021 18:41
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Ermeni asıllı Rus siyasi uzman Sergey Kurginyan, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Büyük Turan" peşinde olduğunu iddia ederek, Erdoğan ve Türkiye'ye karşı "provokasyon saldırısıda" bulundu.

Rus devlet televizyonu “Rossiya-1” canlı yayın programında Kurginyan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un geçtiğimiz günlerde bir Rus televizyonuna yaptığı, "Türkiye, ‘Büyük Turan’ yaratma peşinde değil" açıklamalarına tepki verdi.

Ermeni asıllı uzman; "Sayın Lavrov mükemmel bir diplomat ve aydın bir kişi. Fakat Lavrov'un Türkiye ile ilgili bu açıklamalarına ben şu durumda inanırdım; Eğer Türkiye Cumhurbaşkanı, Lavrov olsaydı. Ben o zaman Lavrov'un tüm sözlerine inanırdım. Fakat şu anda Türkiye Cumhurbaşkanı'nın adı başka bir isim olmakta. Bu durumda bana, “Türkiye Cumhurbaşkanı'nın dediklerine inanmayın" dedikleri zaman ben şöyle düşünüyorum: Bu adam geveze ve o zaman neden bu gevezeyle ilişkiler kuruyoruz?!" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik küstahça ifadeler kullandı.

TÜRKİYE’NİN AVRASYA COĞRAFYASINDAKİ İLİŞKİLERİNE KARŞI KIŞKIRTAN İFADELER!..

Ermeni asıllı uzman Kurginyan, Erdoğan'ın Rusya'yı hedef alarak açıklamalar yaptığını iddia ederek, "O (Erdoğan) diyor ki; Türk dünyası Turan olarak birleşecek. O geveze mi veya geveze değil?! Tamam diyelim ki bunlar varsayımlar! Türkiye, NATO üyesi. Peki bu da mı varsayım?! Karadeniz'de Türkiye ve ABD ortak askeri tatbikatı, bu da mı varsayım?! Türkiye'nin, Ukrayna ordusunu, Rusya'ya karşı savaş için hazırlamaya üstlenmesi, bu da varsayım?! Türkiye'nin Kırım'da ayaklanmak için üstlendiği rol, bu da mı varsayım?!" diye kışkırtıcı, çok yönlü provokatif saldırıda bulundu.

Kurginyan, Erdoğan'ın geçtiğimiz aylardaki “Enver Paşa” açıklamasına da atıfta bulunarak Türkiye'nin Rusya'nın Kuzey Kafkasya ve diğer Müslüman kökenli bölgelerinde “bölücülük peşinde” olduğunu da iddia etti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ