USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Erken yerel seçime giden Fransa'da solculara "aşırı sağa karşı birlik olma" çağrısı

Fransa'da Avrupa Parlamento (AP) seçimlerinde aşırı sağın sandıktan birinci parti çıkmasının ardından erken seçim kararı alınan ülkede, "solcu partilerin birleşmesi" için çağrı yapıldı.

Erken yerel seçime giden Fransa'da solculara
10-06-2024 22:02
Google News
Paris

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisi Rönesans'ın AP seçimlerinde uğradığı yenilginin ardından erken seçime gidilen ülkede, solcu partilerin aşırı sağa karşı ortak cephe oluşturması için çağrıda bulunuldu.

Macron, AP seçimlerinde aşırı sağın zaferi üzerine erken seçim kararı aldıAP seçimlerinde ağır yenilgi alan Macron, meclisi feshederek çoğunluğu sağlamak istiyorFransa'da lise öğrencileri, AP seçimlerinde aşırı sağın güçlenmesini protesto etti

Ülkenin en büyük sendikası olan Genel İş Sendikasından (CGT) yapılan açıklamada, AP seçimlerinde sandığa gitmeyenlerin oranı ile aşırı sağcıların oy oranının yükseldiğine işaret edilerek, "Bu eğilim, tüm Avrupa'da geçerli ancak aşırı sağcı listelerin en yüksek puan aldığı ve ilerleme kaydettiği ülke Fransa." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, sendikanın AP seçimlerinin sonuçlarını ciddi bir öfkeyle karşıladığı belirtilirken, Macron da aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisini (RN) "normaleştirmekle" suçlandı.