USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Eren Erdem’e "işgalci" benzetmesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "CHP’li Eren Erdem’i eleştirerek, “-Türkiye İran’la sorun yaşarsa İran’ın yanında yer alırım- ne demek. Bu Kurtuluş Savaşında işgalcilerle bir olan psikolojiyle aynı şeydir" dedi.Başbakan Ahmet Davutoğlu,...

Eren Erdem’e "işgalci" benzetmesi
24-12-2015 16:15
Google News
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "CHP’li Eren Erdem’i eleştirerek, “-Türkiye İran’la sorun yaşarsa İran’ın yanında yer alırım- ne demek. Bu Kurtuluş Savaşında işgalcilerle bir olan psikolojiyle aynı şeydir" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium’da KOSGEB tarafından gerçekleştirilen 4. Kobi ve Girişimcilik Ödül Töreni’ne katıldı. Bütün üretici kesimleri, çalışanları selamlayarak konuşmasına başlayan Davutoğlu, finalist olan 41 girişimciyi tebrik etti. Sadece bugün finalist olanları değil, tüm girişimcilere başarılar dileyen Davutoğlu, bu ülkenin gelişimine katkı yapan girişimcilerle gurur duyduğunu söyledi. Davutoğlu, "Bizim insanımız gerçekten bütün güzel vasıflarının yanında girişimci bir karaktere sahip olması. Her vilayetimizde ekonomimize katkı sağlayan işletmeler, fabrikalar, atölyeleri görüyoruz. Dünyanını neresine gidersek gidelim orada mutlaka Türkiye’den gelen yatırımcılarla karşılaşıyoruz. Bazen elinde bavul bazen yabancı dil bilmeden Anadolu’dan alldığı enerjiyle Afkira, bazen Karayip adalarında bu ülkenin girişimcilerini kimse durdurumaz dediğimi hatırlıyorum. Türkiye’nin her bölgesinden işadamımızın elinde çantasıyla yeni iş imkanlarrı için ülke ülke, kıta kıta koşturduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Twitter hesabına bir yatırımcının attığı mesajı hatırlatan Davutoğlu, "Kenya’ya gitmiş, birtakım sorunlarla karşılaşıncı İngilizce olarak cevap da verememiş, hemen ilgilenin dedim. Büyükelçimizi aradım, büyükelçimiz gitti onu aldı. Böyle kendine güvenen özgüveni yoksek girişmci sınıftan daha büyük kaynak olamaz. Eminim, bu şekilde örnekler çok fazladır ve Türk girişimcilerin dünyadaki başarıları hızla gelişiyor. Bu manzara insanımızda ne kadar girişimci ruh olduğunu gösteriyor" dedi.
"İstikrarsızlığın, gelecekte güvensiz oluşun derecesini şuradan anlayın ki fabrika sahibi bile çocuklarını devlet memuru yapmak için referans arar durumdaydı" diyen Davutoğlu, "Güven ve istikrar ortamının en önemli meyvesi artık bu ülkenin insanlarının orta ve uzun vadeli planlar yapıyor olmalarıdır. İnsanımız artık önünü görüyor. Bir hafta, aylık değil. İş kurmak ve işini geliştirmek isteyen girişimci artık sadece kendi işine odaklanabiliyor. Bizim en büyük kaynağımız insan kaynağı, genç ve dinamik nüfusumuzdur" ifadelerini kullandı.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK ALTIN MADENLERİNE SAHİP OLSANIZ BİLE..."
Başbakan Davutoğlu, "Dünyanın en büyük altın madenlerine sahip olsanız bile ticaretini yapacak insan kaynağından mahrumsanız bu size yük olur. Artık, en önemli faktör girişimciliktir" dedi. Teknoloji odaklı girişimciliğin Türkiye için olan önemine işaret eden Davutoğlu, başarılı girişimcilerin bir ülkenin uluslararası pazardaki rekabet gücünü de artırdığını ifade etti. Girişimciliğin en öncelikli maddeler arasında yer aldığını anlatan Davutoğlu, genç ve kadınların bu konudaki önemine işaret etti. Davutoğlu, ekonominin kalbinin kobilerde attığını belirterek, "Yeniliklere açık, kendi alanlarında uzmanlaşan kobiler ekonominin bel kemiğidir. Bu konuda kobilerle ilgili bilinci milli düzeyde değil, uluslararası alanda da yer almasına önem verdik. KOSGEB’in sloganında olduğu gibi ’Türkiye’nin kobileri ilerliyor, Türkiye ilerliyor’. Ülkemizdeki işletmelerin yüzde 99’undan fazla olan kobiler, üretim, istihdamda ana omurgayı oluşturuyor" diye konuştu.
Ekonomik ve siyasi istikrarın sağlandığına dikkati çeken Davutoğlu, yapısal dönüşüm programlarıyla geleceğin ihtiyaçlarına çözüm bulduklarına, statükoya dayanan anlayışla değil, devrimci bir anlayışla dinamik bir perpesktifin geliştirildiğini ifade etti. Kobilerin önemine değinen Davutoğlu, kobi ve girişimcilerin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini dile getirdi.
Keçiören Osmanlı Pazarı’nda meydana gelen yangına ilişkin konuşan Davutoğlu, esnafın dükkanlarını kısa sürede inşa etmesi için pek çok adımın atıldığını hatırlattı. Terörden zarar gören esnafın da yanında olduklarını belirten Davutoğlu, "Türkiye’yi terörle meşgul ederek Ortadoğu’da daha rahat at koşturmak isteyenler terör örgütünü yeniden devreye soktular" dedi.
Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu eli kanlı çeteler bölge halkının sözde hakkını koruduğunu iddia ediyorlar. Okulları ateşe veriyorlar. Camileri ve ortak tarihi mirasımızı teşkil eden birçok yapıyı tahrip edip ortadan kaldırmaya çalışıyorlra. Biz yeni iş yeri açılsın diye uğraşırken onlar yapılanları yerle bir etme çabası içindeler. Bu hendekleri açanlar ve savunanlar bilsinler ki kazdıkları hendeklerin içine kendileri düşecekler. Biz sağlam köklere sahip bir milletiz."
Terörün vatandaşları mağdur etmemesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını anlatan Davutoğlu, Türkiye’nin en kısa zamanda huzura kavuşturulacağını ifade etti. Esnafa güç kazandırmak için her zaman tetikte olduklarını anlatan Davutoğlu, her bir kobinin nasıl geliştirileceği konusundaki hesap ve kitabın yapıldığını söyledi.

GENÇLERE KENDİ İŞLERİNİ KURMALARI KONUSUNDA ÇAĞRIDA BULUNDU
Davutoğlu, kobilere verilen desteğe değinerek, seçim dönemlerinde özellikle gençlere yönelik önemli vaatlerin olduğunu ifade etti. Kendi işini kuran gençlere 50 bin lira hibe, 100 bin TL faizsiz kredinin verildiğini hatırlatan Davutoğlu, bütün diğer vaatlerle birlikte bunun da gerçekleştirildiğini söyledi. Davutoğlu, gençleri kendi işlerini kurmaya davet ettiğini belirterek, genç istihdamın önemli olduğunu dile getirdi.

KOBİ’LERE MÜJDELER VERDİ
Davutoğlu, bütün projeleri hayata geçirken gençlerin iş sahibi olması, ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmalarını teşvik ettiklerini ifade etti. Tekno Girişim Sermayesi Desteği’nin 100 bin TL’den 150 bin TL’ye çıkarılacağını belirten Davutoğlu, KOSGEB’de Kobi Gelişim Destek Programı’nın başlatıldığını, yıl içinde yeni çağrılara çıkılacağını ve kobilere desteğin sağlanacağını söyledi. Davutoğlu, 300 bin geri ödemesiz, 700 bin TL geri ödemeli desteklerin Kobilere sağlanacağını anlatarak, bu yılki finalistlerin de yurtdışı gezisiyle ödüllendirileceğini söyledi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Moskova’ya yaptığı ziyareti hatırlatan Davutoğlu, "Genç kardeşlerimizi direniş, başkaldırı adı altında terör çetelerini içine çekmeye çalışanlar, yurtdışında kapı kapı dolaşıp bizi şikayet ediyorlar. Biz yurtdışında bu ülkeyi en iyi şekilde tanıtmaya çalışıren kimileri de yurdışına gidip Türikye’nin itibarıyla oynamaya çalışıyorlar. Türkiye kiminle kriz yaşıyorsa onların yanında yer alıyorlar. Bu millete zıt ne varsa onu yapmaya özel çaba gösteriyorlar" dedi.

"RUSYA’NIN ZULMÜNE KARŞI SESİMİZİ YÜKSELTMEK DE BİZİM ASLİ GÖREVİMİZDİR"
"Hava ve kara sınırlarımızı kim ihlal ederse ona karşı tedbir almak bizim en doğal hakkımız ve görevimiz" diyen Davutoğlu, "TBMM üyesi olan, HDP Eş Başkanının Rusya’da ’Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesi yanlıştı’ demesi tam bir rezalet ve tam bir ihanettir. Böyle bir süreçte Rus uçakları masum Türkmenleri, Arapları, Kürtleri Azzaz’da, Halep’te, İdlip’te, Bayırbucak’ta bombalarken koşa koşa Rusya’ya gidip destek bildirmek bu millete ihanet etmek, açık bir aymazlıktır. Bu partiye oy vermiş vatandaşlarımızın o gür seslerini duymak istiyoruz. Nasıl Kobani’deki kardeşlerimize sahip çıkmışsak, oranın kurtarılması için her türlü desteği vermişsek ve bu bizim asli görevimizse Bayırbucak Türkmenleri için de Rusya’nın zulmüne karşı sesimizi yükseltmek de bizim asli görevimizdir. Kobani’de olay yaşandıktan sonra tüm Türkiye’ye dayanışma çağrısı bulunduktan sonra, Azzaz’da, Halep’te mahallerini yerle bir ederken, masumları katlederken Moskova’da yan yana gelip Türkiye’yi eleştirmek sadece bu ülkeye değil, insanlığa da ihanettir" şeklinde konuştu.

"CHP’NİN DÖNÜP BİR MUHASEBE YAPMASI LAZIM"
Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinden çıktı, istiyoruz ki yeni dönem başlasın ama öyle şeyler görüyoruz bir insan olarak da bu ülkenin vatandaşı olarak da hicap duyuyorum. Aynen Moskova’dan çıkan bu ses gibi, bu kezde bir başka muhalefet partisinin, CHP’nin milletvekili ’Türkiyeye karşı eğer Türkiye ile İran bir çatışma yaşarsa İran’ın safında yer alırım’ demiştir. Bununla da yetinmeyerek, ’Türkiye’nin DEAŞ’a Sarin Gazı gönderdiği iddiasında bulunmuştur. Bunları inşallah önümüzdeki günlerde muhalefet liderleriyle buluştuğumda onlara zikredeceğim. Ülke için her türlü ihtilafı yapalım, kendi aramızda her türlü tartışmayı yapalım ve diyeceğim ki ’Bu tartışmaları burada yaparken yurtdışında hep beraber Türkiye’nin itibarını koruyalım’. Ne demektir, Türkiye çatışma yaparsa onun yanında yer alalım? CHP’nin dönüp muhasebe yapması lazım. Gerekçe ne olursa olsun fark etmez, eminim 78 milyon hep beraber şunu der Türkiye hangi ülkeyle problem yaşarsa yaşasın ben bu Aziz ülkenin yanında olurum der. "Maalesef, CHP Genel Başkanı ve yönetimi açıkça bu ifadelerini kullanarak, hainlik eden, iftira ederek Türkiye’nin itibarını karalayan bu sözler karşısında yeterli tepkiyi göstermediler. Aksine ’Biz bu milletvekilini yedirtmeyiz’ dedi Sayın Kılıçdaroğlu. Bizim kimsenin milletvekilinin yedirilmesi gibi bir derdimiz yok. Milletvekiliniz hayırlı uğurlu olsun size, böyle milletvekili de size yakışır. Bizim kimsenin milletvekiliyle derdimiz yok. Bizim derdimiz Türkiye bir ateş çemberinin içindeyken, Türkiye’yle ne kadar problemli Başkent varsa oralara selam gönderen, selam çakan dış mihraklı kişilerle irtibatlı kişilerledir bizim mücadelemiz. Bu mücadele de tek bir adım geri adım atmayız. Bu sözlere karşı bir işlemde de bulunmadılar, demek ki onlar da aynı fikirdeler, böyle bir muhalefet anlayışı olabilir mi? Kendi ülkesini milletini devletini suçlayan milletvekili nasıl olabilir? Üstelik bunlar dailk defa olmuyor" ifadelerini kullandı.

"CHP, MHP VE SURİYE’YE KOŞMUŞTU, ŞİMDİ DE HDP MOSKOVA’YA KOŞUYOR"
Başbakan Davutoğlu, "CHP, MHP ve Suriye’ye koşmuştu, şimdi de HDP Rusya’ya koşuyor.Onlar istedikleri yere koşsunlar, biz milletin bağrına 1 Kasım’da koştuk. Bizim ak dediğimize kara demenize alıştık da bari bu ülkenin itibarına saygılı olun. Bari başka ülkelere gidip de ülkenizi şikayet etmeyin, bir milli gurur anlayışınız, bu ülkeye, millete aidiyetiniz olsun. Türkiye’nin uluslararası itibarı böyle hezeyanlarla zedelenmez" dedi. "Biz bu aykırı seslere kulak da asmayız pabuçta bırakmayız" diyen Davutoğlu, "Biz önümüze bakacağız. Her gün yeni bir icraatla huzurunuzda olacağız" ifadesini kullandı.
9 ayrı kategoride 3 bin 673 adayın başvurusunun değerlendirilmesinin ardından, ödüller sahiplerini buldu. Adaylığa kabul edilenlerin tamamı Amerika Birleşik Devletleri gezisiyle ödüllendirildi. Başbakan Davutoğlu, ’Yılın Başarılı Kobi Büyük Ödülü’ sahibine ödülünü verdi. Törene, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, KOSGEB Başkanı Recep Biçer ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ