Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, Türkiye'nin büyük köklü ve güçlü ülkelerin, çok sesli, renkli, etkin, modern teknoloji ile donatılmış basın yayın organlarına sahip olduğunu belirtti. Günümüzde sağlam toplumsal yapısı, özgüveni yüksek, demokratik işleyişi kuvvetli, sosyoekonomik kimliği olan ülkelerin çok sesli medya organlarının, kendi vatandaşlarını dünyadaki gelişmelerden anında haberdar edebilme yeteneğine sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Farklı seslerin, özgün düşüncelerin kendini ifade imkanı bulduğu medya, sağlıklı bir kamuoyu için de çok önemlidir" dedi.
"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ HİÇBİR ZAMAN 'SORUMSUZLUK' OLARAK ALGILANMAMALI"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Medya bağımsız olmalıdır; basında çalışanlar, gazeteciler, haberciler ne derece özgür olursa, ülkenin demokrasisi de o denli güçlü olur. Fakat basının özgürlüğü, hiçbir zaman sorumsuzluk olarak da algılanmamalıdır. Aslolan halkın tarafsız ve doğru biçimde haber alabilmesinin sağlanmasıdır. Demokratikleşme ve şeffaflaşma politikalarında kilit rol oynayan basının, meslek ahlakına, tarafsızlık ilkesine, kişi hak ve özgürlüklerine saygı göstermesi, eleştirilerinde yapıcı bir tutum sergilemesi, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının da doğru biçimde karşılanmasına vesile olacaktır. Türk basın tarihi, sayısız başarılara imza atarken, maalesef 'fikrin namusu'nu zedeleyen, kendi bağımsızlığını hiçe sayan, ülke demokrasisini sekteye uğratan uygulamalara destek veren yayınlara da sahne olmuştur" ifadelerini kullandı.
"SOSYAL MEDYA 'KARA PROPAGANDA'NIN PLATFORMU HALİNE GELDİ"
En zor şartlara rağmen dünyanın farklı bölgelerinde, çatışma ortamlarında can güvenliklerini riske atarak görevlerini yerine getirmeyi amaçlayan gazetecilerin halkı doğru, tarafsız ve sağlıklı bilgilendirme çabalarının hiç kuşkusuz takdire şayan olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
"Medyamızın, iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmelere ayak uydurması, insanımıza en kaliteli yayınları yapması memnuniyet vericidir. Çeşitlenen medya teknolojileri özellikle son yıllarda sosyal medyanın aktif kullanımı doğru ile yalan haberin ayrımını zorlaştırdı. Sosyal medya hızlı haber alma, kamuoyu oluşturma açısından olduğu kadar 'kara propaganda' bakımından da istenmeyen yayınların platformu haline geldi. Doğru haber vermek kadar bu kara propaganda malzemelerini ayıklamak da habercilerimizin yükümlülükleri arasına girdi. Demokratik kültürümüzün en önemli parçalarından birisi olan medya kuruluşlarımızın sorumluluklarının bilincinde olarak, hem demokrasimizin gelişmesine hem de birlik ve beraberliğimizin pekişmesine katkılarını sürdüreceğine inanıyorum. Bu düşüncelerle, medya mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum."