USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Erdoğan, 24 Haziran'da Moskova'ya geliyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Haziran’a ertelenen “Zafer Günü” için Moskova'ya gidip gitmeyeceği merak ediliyor

Erdoğan, 24 Haziran'da Moskova'ya geliyor mu?
29-05-2020 07:57
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya’nın, koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen, Sovyetler Birliği’nin Nazi Almanyası’nı yenilgiye uğratmasının yıldönümü olarak kutlandığı 9 Mayıs Zafer Günü askeri geçit töreni için liderlere gönderdiği davetiyeleri yeniden organize edeceği kaydedildi. 

Rusya, daha önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da davetiye göndermişti. Bu arada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kutlamalar için belirlenen yeni tarihi 24 Haziran olarak açıklamıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Avrupa Dairesi Başkanı Aleksey Paramonov, tarafından “Tüm katılımcılara yeniden davetiye gönderilecek" şeklinde bilgi verildi.

Ocak ayında Rus haber ajansı “Pobedarf.ru", Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Moskova'ya, 9 Mayıs Zafer Bayramı törenlerine resmi olarak davet edildiğini hatırlatmıştı.

Dünya liderlerinin törene davet edildiğine işaret eden Rus haber ajansı, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zafer Bayramı Geçit Törenin'e katılım için resmi bir davet almıştı" ifadelerini kullanmıştı.

SSCB'nin İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'nı mağlup etmesinin 75. yıl dönümünü kutlayacak olan Rusya, 9 Mayıs Zafer Bayramı Günü kutlamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da davet etmişti. 

Daha önce Rus basını, Kremlin Sarayı'nın resmi davet mektubunu Ankara'ya gönderdiğini yazmıştı. Rus basını aynı günlerde, "Türk tarafından Erdoğan'ın katılıp katılmayacağı konusunda henüz bir teyit gelmediği de gelen son bilgiler arasında" diye bilgi vermişti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ