USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Engellerini 'altın'a çevirdiler

İstanbul Altın Rafinerisi, Engelleri Aşalım Atölyesi'nde iş olanağı sağladığı engellilere umut oldu.

Engellerini 'altın'a çevirdiler
02-12-2017 15:04
Google News

İSTANBUL - Handan Güneş

İstanbul Altın Rafinerisi (İAR), Engelleri Aşalım Atölyesi'nde iş olanağı sağladığı engellilere umut oldu.

Gram altın üretimi yapılan atölyede 18 ila 45 yaş arasındaki fiziksel, zihinsel ve işitsel rahatsızlıklara sahip 14 kişi, engellerini altına çevirdi. İstihdama katılım sağlayan engelli bireyler, ailelerine yük olmadan ekonomik bağımsızlıklarını kazandı.

AA muhabirine konuya ilişkin bilgi veren İAR Başkan Vekili Başak Halaç, İAR olarak her zaman engellilere özel bir ilgi duyduklarını belirterek, "Bunun için çeşitli illerde 8 tane engelli okulumuz bulunmakta. Her yıl sayısı binlerce kişiyi aşan pikniğimiz var. Hatta şölene dönüştü diyebilirim. Bunun yanı sıra kapı kapı dolaşıp bulduğumuz sayısı 5 bine ulaşan engelli ailelerimiz var. Bununla çok gurur duyuyorum." diye konuştu.

İhtiyaç sahiplerine bire bir ulaştıklarını dile getiren Halaç, şunları kaydetti:

"Bu proje aslında yeni değil, her zaman içimizde vardı. Bu yüzden yavaş yavaş engellileri işe almaya başladık. Engelli sayısı günden güne arttı. Bazıları işitme, konuşma engelli, bazıları fiziksel engelli. Mental engelli çalışanlarımız da bulunuyor. Onlar da iş sahibi oldu, biz de çok haz aldık. Sonra bir baktık ki atölyede en çok engelli çalışan oldu. Bunun adını Engelleri Aşalım Atölyesi koyduk. Bununla gurur duyuyoruz. İnanılmaz verimli ve bereketli bir atölye. İçerdiği manevi anlam bakımından... İAR olarak sektörde öncü firma olarak biliniyoruz. Yani yaptıklarımız her zaman takip ve taklit edildi. Umarım sosyal projelerde de takip ediliriz ve Türkiye'de bu tarz işler çoğalır, büyür ve biz gurur duyarız."

"İnşallah diğer şirketler de bunu örnek alır"

İAR Sosyal Projeler ve Engelliler Koordinatörü Aydın Avşar, "İAR ailesi olarak gram altın üretimi bölümünde 14 engelli kardeşimizi istihdam ettik. Amacımız, engelli kardeşlerimizin hayatlarını daha iyi bir şekilde idame ettirebilmeleri için ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları." şeklinde konuştu.

Avşar, "Devletimizden Allah razı olsun, son 12-13 yıldır engellilerle ilgili çok güzel atılımlar başlattı. Bu durumun iş adamlarımıza da örnek olması gerekiyor. Ülkemizde yaklaşık 9 milyona yakın engelli ailesi bulunmakta. Bunlara sahip çıkılması gerekiyor. İnşallah diğer şirketler de bunu örnek alır." ifadelerini kullandı.

'Engelliler hayata küsmesinler, çalışsınlar'

Engelleri Aşalım Atölyesi'nde çalışan fiziksel engelli Hasan Doğan (38), evli ve 1 kız, 1 erkek babası olduğunu belirterek, "8 aydır İAR'da çalışıyorum. Burada kaynak yapıyorum, paketlemede yardım ediyorum. Buradaki işimiz bittiğinde diğer bölümlerde yapabildiğimiz işleri yapıyoruz. En azından evden kurtulduk." dedi.

Atölyede çalışan zihinsel engelli Şeyma Koç (29), "Altın sayıyorum, arkadaşlarıma yardım ediyorum. Çok mutluyum. Paramı kazanıyorum. Hiç para kazanamıyordum, herkese teşekkür ederim. İyi ki varsınız." diye konuştu.

Fiziksel engelli Kemal Taştan (32), "Burada hologram takıyorum. Paketleme işlerini yapıyorum. 3 yaşımdan beri eklem romatizması var bende. 5 yıl önce kuyumculuk üzerine başka bir firmada çalışıyordum. Engelliler hayata küsmesinler, çalışsınlar. Büyük patronlarımız onlara destek olsun. Burası diğerlerine de örnek olsun." şeklinde konuştu.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ