TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da 17 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu bedensel engelli olan ve daha sonra yakalandığı akciğer kanserini yenmeyi başaran Şerife Türüdü, kurduğu dernekle hem hayata bağlandı hem de engellileri hayata bağladı.
Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Türüdü, 17 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralandı. Tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdüren Türüdü, bedensel engelini aşmak için 5 ameliyat geçirdi.
Ameliyatlar sonucu yürüme yetisine kavuşamayan Türüdü, iki yıl önce de akciğer kanserine yakalandı.
Türüdü, hayata bağlılığı ve umutsuzluğa yer vermediği yaşama sevinciyle kanseri yendi.
Hayatın olumsuzluklarına karşı dirençli duran ve engelli insanlar için bir şeyler yapmaya gayret eden Türüdü, kurduğu Tekirdağ Engelsiz Yaşam Derneğiyle de hayata yeniden başladı.
Hayata bağlılığını yitirmeyen Türüdü, dernek bünyesinde gerçekleştirdiği çeşitli kurslar, koro ve diğer sosyal etkinliklerle engelli bireylerin sosyalleşmesini ve hayatla iç içe olmasını sağladı.
"Kazadan sonra bütün amacım değişti"Şerife Türüdü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaza geçirdikten sonra ne kadar çok görmediği, hissetmediği ve tanımadığı hayatlar olduğunun farkına vardığını söyledi.
Tedavi sürecinin ağırlığının kendisini etkilemediğini, her ameliyat sonrası hayata daha çok bağlandığını belirten Türüdü, "O kazadan sonra bütün uğraşım, amacım değişti. Kaza sonucu bedensel engelli oldum. O kazadan sonra çok zorlu ve meşakkatli süreçlerden geçtim. Beni ilk etapta hayata bağlayan oğlum oldu. Her girdiğim ameliyatta, 'ben çıkacağım daha yapacak işlerim var' diye aklımdan geçiriyordum. Rabbim bana bu yolu nasip etti, hiç isyan etmedim." dedi.
"Kendi derdimi unuttum"Engeli olan her bireye ulaşma çabası içinde olduğunu ve bunu başardığını dile getiren Türüdü, şöyle devam etti:
"Engelsiz Yaşam Derneği'ni kurdum. Yaptığım işlerin başarıya ulaşmasının ardından, Süleymanpaşa Belediyesi'nde tamamen engellilere ait olan bir birimde görev aldım. O kadar güzel yürekli insanlar tanıdım ki ben kendi derdimi tamamen unuttum. Engellilerimiz arasında kabullenilmiş bir çaresizlik var. Ben bunun böyle olmaması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Bazı uzuvlarımızı sağlıklı insanlar gibi kullanamıyor olabiliriz ama kullanabildiğimiz kısmıyla yapabileceğimiz çok şey olduğunu ispat etmeye çalışıyorum. Burada engelli arkadaşlarımızla çok güzel şeylere imza attık. Evden çıkmayan, korkan, çekinen, utanan engelli arkadaşlarımızı evlerden çıkarmaya başladık. Engelli arkadaşlarıma çaba göstermek istemeyen arkadaşlarımıza, 'ben yaptım siz de yapabilirsiniz' diye sürekli anlatmaya çalışıyorum."
Türüdü, birisinin yüzünü güldürdüğünde aldığı hazzın kendisini ayakta tuttuğunu ve yaşama sevinci verdiğini ifade ederek, "Benim büyük hayallerim olmadı ama birisine dokunduğumda, birisinin yüzünü güldürdüğüm de aldığım hazzı başka hiçbir şeye değişmem. Beni tamamen ayakta tutan yaşama sevinci veren bu. Çünkü gerçekten çok zor durumda olanlar var. Ben onlar için ne yapabilirim dediğim zaman bu beni aktif tutuyor ve bana mutluluk hormonu sağlıyor. Ben böyle ayakta duruyorum." şeklinde konuştu.