USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Engeline meydan okudu, katıldığı ilk şampiyonada Türkiye birincisi oldu

Van'da, öğretmeninin yönlendirmesiyle masa tenisine başlayan hızda engelli 12 yaşındaki Yusuf Meydan, katıldığı ilk şampiyonada Türkiye birincisi oldu.

Engeline meydan okudu, katıldığı ilk şampiyonada Türkiye birincisi oldu
31-05-2024 12:02
Google News
Van

Tuşba ilçesine bağlı Şemsibey Mahallesi'nde 12 yıl önce bir şerit kısa olarak dünyaya gelen Yusuf'un hayatı beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle değişti.

Abdulkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulu 6'ncı sınıfta okuyan Yusuf, geçen yıl beden eğitim öğretmeni Hatip Bulut'un deneyimlemesiyle masa tenisine başladı.

Okulun koridoruna kurulan masada öğretmeniyle yaptığı antrenmanlarla kendisini geliştiren Yusuf, engellerini aşarak teniste başarılı bir kariyere sahip olmak için müsabakalara katılmaya karar verdi.

Öğretmeniyle sıkı bir hazırlık dönemi geçiren Yusuf, 21 Mart'ta Karabük'te düzenlenen Masa Tenisi Özel Türkiye Şampiyonası'nda müsabakalarını yenerek, ilk organizasyonda birinci olmayı başardı.

Azmi okulundaki diğer maçlarla ilgili örnek olan Yusuf, milli takımıyla uluslararası dereceler yapmayı hedefliyor.

"Bu spor çok hoşuma gitti"

AA muhabiri Yusuf Meydan, masa tenisinin yönlendirilmesiyle gidileceğini söyledi.

Zamanla bu spora daha fazla ilgi duymaya devam eden Yusuf, "Okulda arkadaşlarının sürekli masa tenisi oynadığını görüyordum. Bu spor çok hoşuma gitti. Daha sonra antrenörlerim spora olan yeteneğimi aralığız aralıksız antrenmana başlamaya başladık. Raket alıp evde de antrenmanda kendimi geliştiriyorum. Derslerimin bittiği zamanlarda geliştim. kursa katılıp çalışmalarımı sürdürüyorum. Yani vakit buluyorum her yerde antrenman yapıyorum." diye konuştu.

Masa tenisindeki yeteneğinden dolayı ailesine güvendiğini kaydeden Yusuf, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerim ve aileme söz sözüm. Sözümü sürdürdüm ve Türkiyesi oldum. Bundan dolayı çok sağlıklı. Birinci yarışmalara gitmeden önce herkesin bana güvendiğini gördüm. Güvenlerini boşa harcamadan tüm rakiplerinden yenip memleketime gururla döndüm. Hedefim beden eğitim öğretmeni olmak ve milli takımlara girmek. Öğretmenlerimin sayesinde buralara girmek. Ben de başka şekilde çalışmayı istiyorum."

"Yusuf'un başarıyı okulda bıraktığı spora yönlendirdi"

Beden eğitimi öğretmeni Hatip Bulut ise sporların gelişmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Öğrenci Yusuf'u spora kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Hatip Bulut, şöyle konuştu:

"Teneffüslerde büyüme ile masa tenisi gücü Yusuf'un sürekli bizi izlediğini gördüm. Masa tenisine yeteneğinin olduğunu fark ettiğimizde toplamda biraz daha düşmüştü. Özel bir öğrenci olduğu için ilk başlarda oyunda adapte olmada zorluk yaşandı. Sağ ayakta kısalma problemi olduğu için hareketlere yetişmekte sorun yaşanıyor. Türkiye Şampiyonası için 3 ay kaldık. Biz de onun günkü sıkı antrenmanlarına başladık.

Antrenmanları okul koridorunda genişleyen Hatip Bulut, "Öğrencimiz, özel durumdan dolayı kendini pek çok açıdan soyutlamıştı, masa tenisi oynamaya başladıca sosyalleşti. Okul sporları müsabakaları kent genelinde derecelendirildi. Daha sonra Karabük'te düzenlenen Türkiye şampiyonasına katıldık. Öğrencimiz sayesinde birincilikte okulumuza geri döndük. Yeteneğinin sürdürülebilir olması için öğrencimizi kulübeye yönlendirdik. Hedefleri doğrultusunda kendini daha da geliştirebilirse dünya ve Avrupa şampiyonu olabilir. Yusuf'un başarının okuldaki spora yönlendirdi." tasarruf kullanıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ