USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Enerya'dan verimli doğal gaz kullanımına yönelik tavsiyeler

Türkiye enerji pazarının oyuncuları arasında yer alan Enerya, tesisatların bakımından menfez kullanımına...

Enerya'dan verimli doğal gaz kullanımına yönelik tavsiyeler
22-12-2020 13:07
Google News

Türkiye enerji pazarının oyuncuları arasında yer alan Enerya, tesisatların bakımından menfez kullanımına, kombi bakımından ev içinde alınacak küçük önlemlere kadar doğal gazı verimli kullanmaya yönelik tavsiyeler paylaştı.

Enerya açıklamasına göre, doğal gazın kullanılmaya başlandığı bugünlerde alınacak küçük önlemlerle hem doğal gaz faturasında önemli oranda tasarruf sağlanabiliyor hem de enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına destek olunabiliyor.

Binalardaki ısı kayıpları, verimliliği düşüren en büyük etkenlerden biri olarak öne çıkıyor. Dış cephe kaplaması, kombi kullanımı gibi alınacak önlemler doğal gaz kullanımında etkili oluyor.

Yılın farklı mevsimlerinde farklı fonksiyonlarından faydalanılan kombilerin düzenli bakımı ve kombi bakımı sırasında filtre temizliği de önem taşıyor. Filtre temizlenmediği zaman kombideki sıcak sudan da istenilen performans elde edilemiyor ve bu da kombinin daha fazla yakıt tüketmesine sebep oluyor. Ayrıca, kombinin elektrik ile çalışan bir cihaz olduğu için elektrik bağlantılarının da sorunsuz olması gerekiyor.

Bacaların ve bağlantı noktalarının çekiş kontrollerinin yetkili kurumlara kontrol ettirilmesi ve kombi bakımlarının mutlaka yaptırılması gerekiyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ