USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

Enerjisa, “İşimin Enerjisi“ ile verimli çözümler sunarak müşterilerine tasarruf ettirecek

"2017-2019 yılları arasında Türkiye'de enerji verimliliği sayesinde 1 milyar dolarlık enerji ithalatına engel olundu"

Enerjisa, “İşimin Enerjisi“ ile verimli çözümler sunarak müşterilerine tasarruf ettirecek
26-02-2021 12:47
Google News

Enerjisa Perakende Satış Şirketleri Genel Müdürü Ersin Esentürk, verimliliğin en ucuz enerji kaynağı olduğunu belirterek, "Büyük ölçekli yatırımlar yapmadan çok ucuza ve neredeyse sıfır karbon salınımıyla büyük kazanımlar elde etmek mümkün. Buradaki atılacak adımlarla yüzde 35 seviyesine kadar tasarruf sağlamak mümkün." dedi.

Esentürk, TOBB üyeleri ve 40'ın üzerinde STK'nın katılımıyla düzenlenen "Enerjisa İşimin Enerjisi Çevrimiçi Etkinlikleri"nde yaptığı konuşmada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının verilerine göre 2017-2019 yılları arasında Türkiye'de enerji verimliliği sayesinde 1 milyar dolarlık enerji ithalatına engel olunduğunu ifade etti.

Türkiye'de sektörün öncü markası olarak enerji verimliliği konusunu sahiplendiklerini dile getiren Esentürk, "Bugün dünyanın en ucuz enerji kaynağı verimlilik. Buraya yapılan yatırım diğer tüm kaynaklardan daha hızlı bir geri dönüş sağlıyor.

Büyük ölçekli yatırımlar yapmadan çok ucuza ve neredeyse sıfır karbon salınımıyla büyük kazanımlar elde etmek mümkün. Buradaki atılacak adımlarla yüzde 35 seviyesine kadar tasarruf sağlamak mümkün. Dolayısıyla bu alanda atılacak her adım elbette insanlık için büyük kazanç sağlıyor." diye konuştu.

Esentürk, temelinde enerji verimliliğiyle beraber sürdürülebilir bir yaklaşım taşıyan müşteri çözümlerini "İşimin Enerjisi" çatısı altında topladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ