USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

Endüstri mühendisliği yerine marmelat yapmayı tercih etti

Galatasaray Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü bitirip yüksek lisansını tamamlayan, üç dil bilen Duygu Ece Aydın, mesleğini yapmak yerine Kastamonu'daki aile işletmesinde organik gıda üretmeyi seçti.

Endüstri mühendisliği yerine marmelat yapmayı tercih etti
17-10-2017 18:14
Google News

KASTAMONU (AA) - Galatasaray Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü bitirip yüksek lisansını tamamlayan Duygu Ece Aydın, mesleğini yapmak yerine memleketi Kastamonu'daki aile işletmesinde organik gıda üretiyor.

Emekli öğretmen annesiyle Daday ilçesindeki butik otellerini işleten ve çiftliklerinde çalışan Aydın, organik gıda üretiminin yanı sıra inek otlatıyor, atları besliyor.

Duygu Ece Aydın, AA muhabirine, Galatasaray Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü 7 yıl önce bitirdiğini, 3 sene önce de yine burada yüksek lisans yaptığını anlattı.

Almanya'da büyük bir fabrikada stajını tamamladığını dile getiren Aydın, İngilizce, Fransızca ve İspanyolca bildiğini söyledi.

Aydın, mesleğini yapmak yerine memleketine dönüp annesinin kurduğu aile işletmesinde çalışmaya karar verdiğini belirtti.

İşlettikleri butik otelde müşterilerine organik gıdalar sunmaya özen gösterdiklerini, bunların çoğunu kendilerininin ürettiğini ifade eden Aydın, ürünlerini başka şehirlere de gönderdiklerini bildirdi.

"Üretimin her aşamasında bulunmaktan mutluluk duyuyorum"

Yaptığı işin son derece yorucu olduğunu kaydeden Aydın, şöyle devam etti:

"Genel olarak şirketlerde ve masa başı işlerde çalışmaya odaklıyız. Fakat tabii ki iyi firmalarda staj yapıp, çok iyi bir üniversiteyi bitirip buraya gelmek benim için de biraz değişik olmuştu. Kendi işinizin olması yorucu olsa bile çok güzel. Emek verdiğiniz şeyin kendinize döneceğini biliyorsunuz. Üretimi çok seviyorum. Üretimin her aşamasında bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Anadolu çok güzel. Burada hem organik üretim hem de konaklama hizmeti veriyoruz. Çam pekmezi, dağ çileği reçeli, kiren marmelatı, üryani eriği, üryani pelverdesi, çördük pekmezi, sarı kantaron, kızılcık tarhanası, kiren, papatya kurusu gibi yaklaşık 40 farklı ürün üretiyoruz."

"Doğaya, insana saygı duymayı, öğrendim"

Mesleği yerine organik gıda üretimi yapmasını ilginç bulanların olduğunu anlatan Aydın, "Bana 'Burada ne yapıyorsun?' diye soranlar oluyor. Üç dil bilip, Galatasaray Üniversitesi mezunu olup neden buraya geldiğimi merak ediyorlar. Aslında farklı bir şeylerin yapılabileceğini hem kendime hem de başkalarına anlatabilmek istedim." diye konuştu.

Doğayla iç içe olmaktan keyif aldığını vurgulayan Aydın, "Yaklaşık 7 yıldır burada çalışıyorum. Üretim çok keyifli. Bilmediğim bir sürü şey öğrendim. Doğaya, insana saygı duymayı, üretimin ne kadar zor olduğunu öğrendim." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ