USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Endonezya'dan vatandaşlarına "Lübnan, İran ve İsrail'e seyahat etmemeleri" uyarı

Endonezya Dışişleri Bakanlığı, Orta Doğu'da yaşanan son gelişmeler üzerine güvenlik gerekçesiyle vatandaşlarına "Lübnan, İran ve İsrail'e seyahat etmemeleri" uyarısında bulundu.

Endonezya'dan vatandaşlarına
04-08-2024 23:52
Google News
Ankara

Dışişleri Bakanlığının X hesabındaki açıklamada, Orta Doğu'da son günlerde artan gerilim gerekçe gösterilerek, Endonezya vatandaşlarından, emniyet ve güvenlikleri için geçici süreliğine Lübnan, İran ve İsrail'e seyahat etmekten kaçınmaları istendi.

Bölgede bulunan vatandaşlara "dikkatli ve temkinli olmaları" da tavsiye edilen açıklamada, Endonezyalı yetkililer tarafından yönlendirilen acil durum adımlarını takip etmeleri çağrısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, Lübnan'da bulunan Endonezya vatandaşlarının mümkün olan en kısa sürede bu ülkeyi terk etmeleri gerektiği ifade edildi.

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışıyor.

İsrail'in 27 Temmuz'da Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesine düzenlenen saldırıdan Hizbullah Hareketini sorumlu tutması üzerine gerginlik daha da arttı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ