USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Endonezya'da Filistin'e destek, ABD'nin Kudüs kararına dev protesto

Endonezya'da binlerce kişinin katılımıyla ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararına karşı Filistin’e destek gösterisi düzenlendi.

11-05-2018 18:57
Google News

CAKARTA

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da Özgür Beytülmakdis EndonezyaKoalisyonu öncülüğünde ülkenin özgürlük simgesi olan Monas alanında düzenlenen gösteriye binlerce kişi katıldı.

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiEndonezya’da ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararına karşı Filistin’e destek gösterisi düzenlendi. Başkent Cakarta’da Özgür Beytülmakdis Endonezya Koalisyonu öncülüğünde ülkenin özgürlük simgesi olan Monas alanında düzenlenen gösteriye binlerce kişi katıldı. Monas alanında toplu kılınan Cuma namazı ve Filistin için edilen duaların ardından gösteri sona erdi.

Filistin'e destek pankartları...

Tekbir getirerek ABD aleyhinde slogan atan kalabalık, ellerinde taşıdıkları Filistin bayraklarının yanı sıra üzerinde "Betül Makdis bizim, geri çekil", "Özgür Kudüs" ve "Kudüs’ü savun" yazılı, Filistin’i destekleyen pankartlar açtı. Filistin sorununa destek amacıyla aktivist, din adamı ve sivil toplum liderlerinin katıldığı gösteride, yardımseverler de Filistin için maddi destekte bulundu.

Monas alanında toplu kılınan Cuma namazı ve Filistin için edilen duaların ardından gösteri sona erdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ