USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Endonezya'da 146 yaşındaki Gotho için Guinness'e başvurulacak

Endonezya nın Cava eyaletine bağlı Sragen şehrinde 146 yaşında olduğu belirtilen Mbah Gotho nun, Guinness Rekorlar Kitabı na girmesi için başvuru yapılacak. - Anadolu Ajansı

Endonezya'da 146 yaşındaki Gotho için Guinness'e başvurulacak
05-09-2016 20:57
Google News

CAKARTA

Endonezya nın Cava eyaletine bağlı Sragen şehrinde 146 yaşında olduğu belirtilen Mbah Gotho nun, Guinness Rekorlar Kitabı na girmesi için başvuru yapılacak.

Sragen Nüfus Müdürlüğü yetkilileri, tam doğum tarihini hatırlayamayan Gotho nun yaşını doğrulamak için çalışma başlattıklarını belirtti.

Araştırmalar sonucu Gotho nun 146 yaşında olduğunu ortaya çıkardıklarını öne süren Nüfus Müdürlüğü yetkilileri, yaşlı adama üzerinde doğum tarihi 31 Aralık 1870 yazan bir kimlik kartı verdiklerini ve dünyanın en yaşlı kişisi olarak Guinness Rekorlar Kitabı na girmesi için başvuruyu yapmaya hazırlandıklarını söyledi.

Guinness tarafından görevlendirilecek uluslararası komite, Gotho nun dünyanın en yaşlı insanı unvanını alıp alamayacağına karar verecek.

Gotho nun torunu Mas Suryanto, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Dedemin yaşıyla ilgili tek hatırladığı şey, 1880 yılında Hollanda sömürgesi sırasında açılan bir şeker fabrikası. Fabrikanın açılışına 10 yaşındayken gittiğini söylemesi, yetkililerin yaşını belirlemesinde en önemli ipucu oldu. Dedemin sağlık durumu yaşına göre gayet iyi. Gözlerinde sorun olduğu için televizyon izleyemiyor, ancak sürekli radyo dinliyor." ifadelerini kullandı.

Artık gözleri görmediği için sık sık ölmek istiyor

Uzun yaşamın sırrının sabır ve hayata pozitif bakmak olduğunu söyleyen Gotho ise artık gözleri görmediği ve fiziksel olarak çok yorgun hissettiği için sık sık ölmek istediğini dile getiriyor.

Sragen deki müstakil bir evde mütevazı bir hayat sürdüren Gotho​ nun torunları, dedelerinin 24 yıl önce, 122 yaşına girdiğinde kendisine bir mezar yeri satın aldığını söyledi.

Hayatı boyunca 4 kez dünya evine giren Gotho, eşlerini, çocuklarını ve kardeşlerini kaybetmiş. Gotho nun 12 torurundan 17 torun çocuğu bulunuyor.

Halihazırda dünyanın en yaşlı insanı unvanı, 116 yaşındaki İtalyan vatandaşı Emma Morano ya ait.

Muhabir: Adem Şalvarcıoğlu

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ