USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

En sağlıklı uyku süresi 7 saat

"İyi uyku beyin sağlığı, mutluluk, uzun yaşam ve en önemlisi iyi bir yaşam kalitesi için önemli."

En sağlıklı uyku süresi 7 saat
22-07-2020 19:29
Google News

Medicana Kadıköy Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Geysu Karlıkaya, sağlıklı uyku konusunda dünya genelinde sıkıntılar yaşandığını belirterek, "İyi uyku beyin sağlığı, mutluluk, uzun yaşam ve en önemlisi iyi bir yaşam kalitesi için önemli. Uyku fizyolojik onarımların gerçekleştiği hayatımızın üçte birini kapsayan önemli ve aktif bir süreçtir." ifadelerini kullandı.

Medicana Kadıköy Hastanesi'nden yapılan açıklamada Karlıkaya, uykusuzluğun ne olduğunu ve nasıl başa çıkılması gerektiği konusunda bilgi verdi.

Uykusuzluk çeken insanların uykuya dalmada sıkıntı yaşadıklarını, sık uyandıklarını ya da uyandıklarında kendilerini dinlenmiş hissedemediklerini aktaran Karlıkaya, "Uykusuzluk her zaman bir kişinin uyku saatleri ile ilgili değildir.

Herkesin farklı bir uyku süresine ihtiyacı olsa da yapılan çalışmalarda en sağlıklı uyku süresi 7 saat olarak belirlenmiştir. İyi uyku beyin sağlığı, mutluluk, uzun yaşam ve en önemlisi iyi bir yaşam kalitesi için önemli. Uyku fizyolojik onarımların gerçekleştiği hayatımızın üçte birini kapsayan önemli ve aktif bir süreçtir." değerlendirmesinde bulundu.

Karlıkaya, özellikle 4 saatten daha az veya 10 saatten daha fazla uyumanın yaşam süresini olumsuz etkilediğini bildirdi.

- "Sinirli ve depresyon hali uykusuzluğunuz yüzünden olabilir"

Uykuya ilişkin sıkıntıların neden olduğu sorunlara değinen Karlıkaya, "Uykuya dalma veya uykuda sorun, gün boyunca yorgun veya uykulu hissetme, unutkanlık, baş ağrısı, huysuz, endişeli, sinirli veya depresyon varlığı, konsantrasyon eksikliği, kolay hata yapma veya sık kaza yapmak, endişe gibi durumlar uykusuzluğunuza bağlı nedenler olabilir." ifadelerini kullandı.

Bu belirtilerin kişinin günlük yaşantısını, sağlığını, ilişkilerini veya çalışma hayatını etkileyebileceğini vurgulayan Karlıkaya, "Uykusuzlukla başvurunuzda doktorunuz uykusuzluğa neden olabilecek sebepleri araştırır. Fiziki muayenenin ardından gece uykusuzluğunun takip edildiği bir günlük tutmanızı isteyebilir. Bazı durumlarda kan testleri, EEG, Polisomnografi veya Aktigrafi gibi özel uyku testleri planlanabilir." bilgilerini verdi.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ