USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emniyetten 'saadet zinciri' uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü, son zamanlarda ilgili emniyet birimlerince internet üzerinden insanları dolandırmaya yönelik, "saadet zinciri" olarak bilinen piramit satış sistemi şeklinde faaliyet gösteren dolandırıcılığa karşı uyardı. - Anadolu Ajansı

Emniyetten 'saadet zinciri' uyarısı
28-03-2017 21:12
Google News

ANKARA

Emniyet Genel Müdürlüğü, "saadet zinciri" olarak bilinen piramit satış sistemiyle dolandırıcılığa karşı vatandaşları uyardı.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda ilgili emniyet birimlerince internet üzerinden bir takım organizasyonların insanları dolandırmaya yönelik "saadet zinciri" olarak bilinen piramit satış sistemi şeklinde faaliyet gösterdiklerinin tespit edildiği belirtildi.

Yüksek kazanç vaadinde bulanarak yüksek ücretlerle üyelik kaydı yapan, belirli sayıda üye bulan kişilere otomobil, ev, yurt dışı tatili gibi promosyonlar sunarak sisteme katılmalarını teşvik eden, az iş ve hizmete çok ücret sunan bu tarz şirket, oluşum ve firmaların çoğunlukla yurt dışı kaynaklı olduğu, Türkiye'de de yasal temsilciliklerinin olmadığı ifade edildi.

Hileli iş ve işlemlerle dolandırıp haksız kazanç temin ettikleri vatandaşların mağduriyetlerine sebep olan bu tür organizasyonların, Türkiye'den yurt dışına döviz çıkışı yapılmasına da aracılık ettikleri bildirildi.

Vatandaşların bu tür organizasyonlara itibar etmemeleri, karşılaştıkları durumlarla ilgili bilgi ve belgeleri anında kolluk kuvvetlerine ulaştırmaları istenildi.

Muhabir: Orhan Onur Gemici

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ