USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Emniyet teşkilatına sürekli taze kan pompalıyoruz'

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Çolak, "Emniyet teşkilatı şu anda adeta yeniden yapılanıyor. Biz de burada teşkilatımıza sürekli taze kan pompalıyoruz" dedi. - Anadolu Ajansı

'Emniyet teşkilatına sürekli taze kan pompalıyoruz'
28-01-2017 14:42
Google News

ANKARA

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, emniyet teşkilatına sürekli taze kan pompaladıklarını belirterek, "Türkiye'nin demokratikleşme anlamındaki en büyük sorunu 200 yıllık süre zarfında kurulan bürokratik vesayetin varlığıdır. Bunun dönüşmesi lazımdı. Biz polis bürokrasisinde bunu dönüştürmek için bir adım attık aslında. Ama bürokratik vesayetin tasfiyesi için komple sistemin dönüşmesi lazım." dedi.

Prof. Dr. Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele ve Polis Akademisi bünyesinde gerçekleştirilen reformlara ilişkin bilgi verdi. Çolak, göreve geldiği tarihten itibaren bir taraftan teşkilatın ihtiyaç duyduğu genç amir ve memurları yetiştirerek sistemin devam etmesine çalıştıklarını, diğer taraftan da FETÖ ile mücadeleyi ilk günkü azim ve kararlılıkla sürdürdüklerini anlattı.

Bu süreçte diğer taraftan da Polis Akademisini yeniden yapılandırmak için yasa çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Çolak, 4 Nisan 2015'te yürürlüğe giren ve kamuoyunda "Güvenlik Paketi" olarak bilinen yasayla Polis Akademisinin kapanıp tekrar açıldığını anımsattı. Yasanın ardından akademi bünyesindeki sivil öğretim görevlilerinin yüzde 75'ini YÖK, idari kadronun ise yüzde 50'sine yakınını teşkilatın farklı birimlerine gönderdiklerini kaydeden Çolak, "Bu anlamda bir arınma yaşadık. Bu arınmayla birlikte hızlı bir şekilde genç amir ve memur yetiştirmeye başladık." değerlendirmesinde bulundu.

"İnce eleyip sık dokuyoruz"

Yasa geçtikten sonra aday alımlarında çok titiz davrandıklarını ifade eden Çolak, tüm alımlarda bir "sızma" olmaması için ince eleyip sık dokuduklarını söyledi.

Polis Akademisini toplumun her kesimine açtıklarını vurgulayan Çolak, "Türkiye'nin bütün renkleri belli şartları sağladıktan sonra Polis Akademisine girebiliyor. Polis memuru ve polis amiri olabiliyorlar." diye konuştu.

Çolak, polis akademisi ve teşkilatında geçmişte bir çeteleşmenin söz konusu olduğuna işaret ederek, yönetici ve öğretim görevlisi kadrosunda bunun için değişiklik yaptıklarını bildirdi. Çolak, yeni öğrenci alımlarında, "Fetullahçı sızmaların önüne geçme" anlamında hem Polis Akademisi hem de Emniyet Teşkilatı olarak çok başarılı olduklarını düşündüğüne dikkati çekti.

Emniyet teşkilatında "arınma" anlamında 20 binin üzerinde personelin Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraç edildiğini hatırlatan Çolak, şöyle konuştu:

"Emniyet teşkilatı şu anda adeta yeniden yapılanıyor. Biz de burada teşkilatımıza sürekli taze kan pompalıyoruz. Vatanını seven, vatanına aşık, kabiliyetli, polis olmaya haiz polis memuru ve amirlerle teşkilatımızı donatıyoruz. Bu arında yaşanırken bir taraftan da herhangi bir zafiyet olmaması için çalışıyoruz. Verdiğim rakamlar da bu zafiyetin hiç olmadığını gösteriyor. 20 bin civarında bir ihraç oldu ama bizim 30 binden fazla bir takviyemiz oldu neredeyse. 27 bin polis memuru, sivilden de 3 bin 500 komiser yardımcısı takviye ettik. Bu yıl içerisinde takviyenin 30 binin üzerinde olacağını söylüyoruz. Şu anda okullarımızda 19 bin öğrencimiz var. 10 bin kişilik özel harekat eğitimi için de sınav sürecindeyiz şu anda. İhtiyaç oldukça da yeni alımlar yapılacak. Bu anlamda bu yılın sonuna vardığımız zaman 60 binin üzerinde takviye yapmış olacağız. Herhangi bir zafiyet yaşanmayacak. Hatta zafiyetin de ötesine geçerek teşkilat daha da güçlenmiş olacak. Sayıda azalmadan ziyade artış olacak ve vatan evladı olacak, vatanını seven insanlar olacak. Sivil otoriteye bağlı polis memurları ve amirleri yetiştiriyoruz, yetiştirmeye de devam edeceğiz. Bizim önceliğimiz bu."

Muhabir: Sertaç Bulur

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ