USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Emmy Noether neden doodle oldu?

Arama motoru Google, Emmy Noether için doodle yaptı. Özel günleri unutmayan Google, Emmy Noether için doodle yaptı. Google, soyut cebir ve ve kuramsal fiziğe çığır açıcı katkılarıyla bilinen bir Alman matematikçi Noether'in 133. doğum günün kutladı. EMMY

Emmy Noether neden doodle oldu?
23-03-2015 11:35
Google News

Arama motoru Google, Emmy Noether için doodle yaptı.

Özel günleri unutmayan Google, Emmy Noether için doodle yaptı. Google, soyut cebir ve ve kuramsal fiziğe çığır açıcı katkılarıyla bilinen bir Alman matematikçi Noether'in 133. doğum günün kutladı.

EMMY NOETHER KİMDİR?

Emmy Noether, soyut cebir ve kuramsal fiziğe olan çığır açıcı katkılarıyla bilinen bir Alman matematikçidir. Pavel Alexandrov, Albert Einstein, Jean Dieudonné, Hermann Weyl,Norbert Wiener ve daha birçok kişi tarafından halka, alan, ve cebir teorilerinde devrim yaratan, tarihin en önemli kadın matematikçisi olarak nitelendirilmiştir. Noether teoremi simetri ile korunum yasaları arasındaki temel bağı açıklar.

Noether’in matematik çalışmaları üç “dönem”e ayrılmıştır. İlkinde (1908-19), cebirsel değişmezler ve sayı alanlarıüzerine etkin katkılar sağlamıştır. Varyasyonlar hesabındaki diferansiyel sabitler üzerine çalışmaları, Noether teoremi, “modern fiziğin gelişmesine yol gösteren şimdiye kadar kanıtlanmış en önemli matematik teorilerisi” olarak sayılır.

İkinci dönemde (1920–26), “soyut cebri değiştiren” çalışmasına başladı. Artan zincir koşulunu zarifçe kullanmıştır ve bu sebeple bu koşulu sağlayan nesnelere Noetherian denir.

Üçüncü döneminde (1927-1935), değişmez cebirler ve hiperkompleks sayılar hakkında başlıca işler yayınlamıştır ve grupların representation teorisi ve modüller ve idealler teorilerini birleştirmiştir. Kendi yayınlarının yanı sıra Noether fikirleri konusunda da oldukça cömertti ve başka matematikçiler tarafından yayınlanan işlerde, bu işlerin alanlarının uzaklağına rağmen defalarca referans olarak verildi. 

dikGAZETE
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ