USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Emlak Katılım, 5 milyar TL'lik yeni kira sertifikası ihraç tavanı onayı aldı

"Nisan 2020'den bu yana 2 milyar 100 milyon TL tutarında 12 adet kira sertifikası ihracı gerçekleştirdik. "

Emlak Katılım, 5 milyar TL'lik yeni kira sertifikası ihraç tavanı onayı aldı
28-09-2020 15:30
Google News

Emlak Katılım, 5 milyar TL'lik yeni kira sertifikası ihraç tavanı onayı aldı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Emlak Katılım, kaynak çeşitliliği anlamında önemli bir fon toplama aracı olan kira sertifikası (sukuk) ihracına devam ediyor.

Bu konuda beklentinin üzerinde taleple karşılaşan Emlak Katılım, bankanın büyümesine ve artan şube ağına paralel SPK'dan 17 Eylül 2020'de 5 milyar TL'lik yeni ihraç tavanı onayı aldı.

Emlak Katılım, şimdiye kadar 2 milyar 100 milyon TL tutarında 12 adet kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar, kira sertifikası ihracının katılım bankaları açısından çok önemli bir fon toplama aracı olduğunu ve kira sertifikası ihraçlarına hız kesmeden devam edeceklerini bildirdi.

Emlak Katılım olarak bu yöntemle kazandıkları fonla reel ekonomiye, dolayısıyla ülke ekonomisine destek vermeye devam edeceklerini aktaran Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bankamızın büyümesine ve artan şube ağımıza paralel kira sertifikası ihraçlarına ağırlık vermeye devam edeceğiz. Bu minvalde yurt içinde 5 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tahsisli ve nitelikli yatırımcılara satılmak üzere yapılacak kira sertifikası ihraçlarımız için SPK'dan 17 Eylül 2020'de 5 milyar TL'lik yeni ihraç tavanı onayımızı aldık.

Nisan 2020'den bu yana 2 milyar 100 milyon TL tutarında 12 adet kira sertifikası ihracı gerçekleştirdik. Halihazırda ise yaklaşık 1 milyar 900 milyon TL'lik bir sukuk bakiyesi dolaşımda bulunmaktadır. Piyasaya nazaran daha uzun vadeli olarak gerçekleştirdiğimiz kira sertifikası ihraçlarımıza gelen yoğun talepten memnuniyet duyuyoruz.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ