USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Emin Agalarov, Bakü yakınlarındaki tatil tesisine 2 milyar dolar yatırım yapacak

Azerbaycan asıllı Rus işadamı ve ünlü müzisyen Emin Agalarov, Başkent Bakü yakınlarındaki tatil tesisine 2 milyar dolar yatırım yapacağını ifade etti

Emin Agalarov, Bakü yakınlarındaki tatil tesisine 2 milyar dolar yatırım yapacak
28-08-2021 07:56
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Dev Rus şirketi Crocus Group Birinci Başkan Yardımcısı ve ünlü müzisyen, Azerbaycan uyruklu Emin Ağalarov,  Azerbaycan'ın başkenti Bakü yakınlarındaki tatil tesisine 2 milyar dolar yatırım yapacak.

Gazetecilere bilgi veren Emin Ağalarov, Bakü yakınlarındaki SeaBreeze tatil tesisinin geliştirilmesine 2 milyar dolardan fazla yatırım yapacaklarını kaydetti.

Bakü'de Hazar Denizi kıyısındaki SeaBreeze tesisinin inşaatına 2005 yılında başlandı. Proje, konut ve ticari mülkleri içeriyor. Projede, 60 bin metrekare alana sahip apartman kompleksleri, 120 bin metrekareden fazla konut alanı, oteller, restoranlar, alışveriş merkezleri ve sosyal altyapı da dahil. Geliştirilen bölgenin toplam alanı ise 250 hektarlık alanı kaplıyor.

Dev proje ile ilgili bilgi veren Emin Agalarov, "Bu yıl, metal fiyatlarındaki artış dikkate alındığında, tesise yapılan yatırımlar 150 milyon doları bulacak. Projenin tamamına yapılan toplam yatırımın 1,5-2 milyar dolar olduğunu tahmin ediyorum" dedi. 

Ağalarov, projedeki tüm yatırımların, proje alanında yer alan gayrimenkullerin satışından ve ortak yatırımlardan elde edilen gelirlerden oluşacağını da sözlerine ekledi. 

Emin Agalarov, 2021'de 60 hektarlık bir alanın inşa edilmesinin planlandığını, 2022'de ise 60 hektarın daha geliştirilmesinin planlandığını kaydetti. Aynı zamanda, bölgenin yüzde 70'i altyapıya, yüzde 30'u ise gayrimenkule düşecek. Böylece, bu yıl sonuna kadar 100 bin metrekare gayrimenkul ve 2022'de 100 "bin" metrekarenin daha hizmete açılması planlanıyor. Bölgenin çevre düzenlemesi kapsamında iki yılda 30 bin ağaç dikilmesi de planlanıyor.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ