USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

Ekili tarlasına yol yapıldığını görünce şok oldu

Adana’da buğday ektiği tarlasının bir kısmı belediye tarafından stabilize yol yapılan avukat, isyan etti.

Ekili tarlasına yol yapıldığını görünce şok oldu
02-12-2015 19:38
Google News

Çukurova ilçesi Söğütlü Mahallesi’nde kiraladığı arsaya gelen Avukat Uçar Erdal, buğday ektiği tarlanın bir kısmına yol yapıldığını görünce şok oldu. Erdal, asfalt yolun kazınarak, yapılan yeni yolun ekili arsasından geçmesine adeta isyan etti. Kiraladığı tarlasının yaklaşık 5 dönümünün işgal edildiğini söyleyen Erdal, “Ben yaklaşık 400 dönüm yeri Hazineden 2007-2009 yıllarında aldım. Sonra buraları bana kadastrodan ölçerek teslim ettiler. 45 dönüm yeri satmadım. 

Ama yanındaki büyük bölümü bazı arkadaşlara sattım. Ama kira ile ben ekiyorum. Bu vatandaşlar ben aldıktan sonra Hazinenin bazı bölgelerini çevirdiler. Zilyetleri yok, yani işgalci. Buraya zeytin dikip çevirdiler. Kira olarak tuttuğum tarlayı taşlarla çevirdim. Taşları atarak tarlamın içinden yaklaşık 5 dönüme yakın yeri işgal ettiler” dedi.

Yol ile ilgili kendisine dava açıldığını, ancak Adana 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin ret kararı verdiğini kaydeden Avukat Erdal, “Bana buradan yol vereceksin diyorlar. Bunlar benim tarlamın yanında mülk sahibi değil, işgalci durumunda. Bu sene yine karardan sonra benim sınırımdan 1.5 metre içeride olmak suretiyle yol verdim. Verdiğim yeri de geçmişler, başka tarlamın da çitlerini yıkmak suretiyle ve benim sınırımın dışında devletin asfalt dökerek yaptığı yolu kazıtmışlar. Tarlamın da çitle çevrili yerinden tarama geçip yaklaşık 5 dönüm yeri işgal ediyorlar. Hangi devirde yaşıyoruz” diye tepki gösterdi.

Erdal, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ