USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Egzersizle ciltlerini 'gençleştirmeyi' öğreniyorlar

Gaziantep'te birçok alanda emeklilere eğitimlerin verildiği Aktif Yaşam Merkezi'nin müdavimleri, şimdilerde ise yıllara meydan okuyan ciltlerini "güzelleştirme"nin inceliklerini öğreniyor. - Anadolu Ajansı

Egzersizle ciltlerini 'gençleştirmeyi' öğreniyorlar
05-11-2016 15:22
Google News

GAZİANTEP- Kerem Kocalar

Gaziantep'te yaklaşık 2 yıl önce açılan ve meslek edindirmeden okuma yazma kurslarına kadar birçok alanda emeklilere eğitimlerin verildiği Aktif Yaşam Merkezi'nin müdavimleri, şimdilerde ise yıllara meydan okuyan ciltlerini "güzelleştirme"nin inceliklerini öğreniyor.

Emekli olup bir köşeye çekilen "kıdemli vatandaşları" buluşturup onları sosyal hayata adapte etmek amacıyla yaklaşık 2 yıl önce kurulan merkez, bu sürede ilgi çekmeyi başardı. Daha önce evinden dışarı bile çıkmayan emekliler, artık evlerinden alınıp merkeze getiriliyor ve talepleri doğrultusunda meslek edindirmeden okuma yazma, dini eğitim, musiki gibi farklı alanlara yönlendiriliyor.

Sağlık sorunu olan yaşlılarla da yakından ilgilenilen merkezdeki yaşlılar için son olarak cilt bakımı hizmeti de verildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında (GASMEK) görevli eğitmen ve öğrencilerle yaşlıları buluşturan uygulama sayesinde, cilt bakımının önemi ve enstrüman kullanımı teorik ve uygulamalı olarak gösteriliyor. Bir anlamda gençleşmeyi öğrenen emekliler, bu hizmetlerden de memnun olduklarını belirtiyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, şöyle konuştu:

"Artık yeni bir hizmete daha başladık. Merkezimizdeki yaşlılarımıza herkese lazım olan cilt bakımı konusunda hizmet vermeye başladık. Çünkü bu konu yaşlılarımıza daha fazla ihtiyaç duyuyor. Mesela kışın dışarıya çıktığında rüzgar nedeniyle cildi daha çabuk çatlayabiliyor, canı yanabiliyor. Bizde burada cilt bakımı konusunu uygulamalı olarak göstererek eğitim veriyoruz."

Çelebi, eğitimlerin ve merkezdeki emeklilere yapılan cilt bakımının Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nda (GASMEK) eğitici ve öğrenci olarak görev yapan uzmanlar tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti.


Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ