USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Eğitimci Yasemin Pakkan’dan LGS’ye girecek öğrencilere tavsiyeler

Cumartesi yapılacak Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesi Eğitimci Yasemin Pakkan sınava girecek gençlere ve ailelere önemli tavsiyelerde bulundu. Pakkan, ailelere "Sınavdan bir gece önce çocuklara erken yatma konusunda ısrar etmeyin" uyarısında bulundu.

Eğitimci Yasemin Pakkan’dan LGS’ye girecek öğrencilere tavsiyeler
31-05-2019 14:12
Google News

1 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan LGS'de öğrenciler ter dökecek. Öğrenciler bu sınavda belirledikleri puan doğrultusunda lise tercihlerini yapacaklar. Özel okul sahibi olan Eğitimci Yasemin Pakkan, sınava girecek gençlere tavsiyelerde bulundu. Pakkan, sınav arasında ve sınavdan önceki gün gençlerin nasıl hareket etmeleri hakkında konuştu.

Sınava girecek gençlere heyecanlanmamaları gerektiğini belirten Eğitimci Yasemin Pakkan, “En önemli şey, heyecanlanmasınlar. Soğukkanlılığını korusunlar istiyoruz. Ancak benim tavsiyem, çok önemli gördüğüm, sınav yerini belli ettikten sonra lütfen, hangi okulda nerede sınava gireceğini bir gün önce gidip görmesi çok önemli. Dolayısıyla Cuma günü çocuğun sınava gireceği okulu görmek lazım. Bir de en önemlisi bir gece önce çok erken yatmak konusunda çocuklara çok ısrar etmemek. Çünkü çok erken yatıp da sabah heyecanla uyuyamadığını, uykusuz kalacağını düşünerek çocuklara lütfen normal akışında, her zaman alışkın olduğu sistemde son güne hazırlamak en güzeli. Ertesi gün sınav yerine tabii ki erken gitmek lazım. Ben en az 1 saat erken gidip şöyle bir etrafı kolaçan etmeyi uygun görüyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ