USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Edirne Belediyesi'nden Erdem ve Tütüneker kararı

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, FETÖ nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararları bulunan eski milli futbolcu Erdem ile Tütüneker in isimlerinin

Edirne Belediyesi'nden Erdem ve Tütüneker kararı
07-09-2016 20:22
Google News

EDİRNE

Fetullahçı Terör Örgütü nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski milli futbolcu Arif Edem ile geçen günlerde aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Uğur Tütüneker in isimleri Edirne de bulunan "Dört Büyükler Kaldırımları"ndan kaldırılacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, eski futbolculardan Arif Erdem in adının "Londra Asfaltı"nda, Uğur Tütüneker in ismininse "Talatpaşa Asfaltı" üzerinde yazılı olduğunu hatırlattı.

Gürkan, Erdem ve Tütüneker in adlarının yazılı olduğu metal levhaların söküleceğini söyledi.

Daha önce Hakan Şükür ün ismini de bulunduğu kaldırımdan söktüklerini anımsatan Gürkan, şöyle konuştu:

Yarın veya cuma günü her ikisinin de ismi kaldırılacak. Çünkü bu darbe girişiminin amacı sadece 1960 ve 1980 deki gibi iktidarı değiştirmek değil, hem iktidarı, hem rejimi değiştirmek gibi bir amacı vardı. Bu ülkeyi iç savaşa sürüklemeye çalıştıkları açık. Hangi amaçla yapılırsa yapılsın hem bireysel olarak, hem parti olarak askeri darbelere ve darbenin her türlüsüne karşıyız, karşı olmaya da devam edeceğiz."

Edirne Belediyesince 2012 de Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonsporlu futbolcularla teknik heyetinin isimlerinin yazılı olduğu "Dört Büyükler Kaldırımları" hazırlanmıştı.

Muhabir: Gökhan Zobar

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ