USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

ECHO Summit'te “online ticaret“ masaya yatırıldı

"Artık hayat online oluyor. E-ticarete doğru gidiyor"

ECHO Summit'te “online ticaret“ masaya yatırıldı
20-01-2021 20:21
Google News

Google Türkiye Perakende ve Teknoloji Sektör Lideri Alpagut Çilingir, "Artık hayat online oluyor. E-ticarete doğru gidiyor." dedi.

ECHO Summit, Marketing Türkiye ve Deloitte iş birliğinde Ticaret Bakanlığı, Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği'nin (ETİD) desteğiyle bu yıl üçüncü kez gerçekleştiriliyor.

Online zirvede konuşan Çilingir, perakende açısından insanların dükkanlara gidemediğini söyledi.

Çilingir, "Hafta sonları sokağa çıkmıyoruz ama hafta içinde bile önceki yılın ocak-şubat aralığına baktığımızda yüzde 40'a yakın bir azalma var. Gidebilecekken bile gitmiyoruz. Bunun sonucunda bazı kategoriler diğerlerine göre çok daha fazla etkilendi." diye konuştu.

Elektronik, ev yaşam ve giyimde insanların neredeyse 3'te 2'sinin artık davranışlarının değiştiğini belirten Çilingir, "Gıda ve kozmetik gibi taraflarda dükkanlar açık olsa bile o kadar etkilenmese bile bir önceki yıla göre artık farklı davranıyorum diyor." yorumunu yaptı.

Çilingir, "Artık hayat online oluyor. E-ticarete doğru gidiyor ve 2019 ile 2020 arasındaki farka baktığımızda çok dramatik bir fark görebiliyorsunuz. Artık ticaretin yarıya yakını online'a dönüyor. Normal geleneksel perakendeden online perakendeye bile her türlü kayış var." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ