USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

E-Devlet şifresi sıfırlama nasıl yapılır? E-Devlet şifre sıfırlamak için tıklayınız...

E-Devlet sistemi üzerinde bir çok sorgulama yapılabiliyor. E-Devlet şifrenizi postaneden kimliğinizle alabilirsiniz. Şifre alırken az miktarda ücret ödemeniz gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra değiştirmelisiniz. E-Devlet şifresi size özel olduğu için kimseyle paylaşma

E-Devlet şifresi sıfırlama nasıl yapılır? E-Devlet şifre sıfırlamak için tıklayınız...
04-01-2017 18:17
Google News

Kimliğinizle beraber postaneye gidip belirli miktar ücret ödeyerek E- Devlet şifrenizi teslim alabilirsiniz. E-Devlet şifreniz kapalı bir zarf içinde size verilecek.

Nüfus cüzdanı numaranız ve E-Devlet şifrenizle türkiye.gov.tr sitesine giriş yaptığınızda sistem size şifrenizi değiştirmeniz gerektiğini hatırlatır. Yeni şifre belirlerken aklınızda tutabileceğiniz güzel bir şifre belirleyip bu şifreyi kimseyle paylaşmayın. E-Devlet sisteminde sizinle iligili bir çok bilgi yer aldığı için şifrenin güvenli olması son derece önemli. Peki şifrenizi değiştirmeden zarfı kaybettiğinizde veye şifrenizi hatırlamadığınız durumda ne yapmanız gerekiyor?

Şifre sıfırlama işlemi nasıl yapılır?
E-DEVLET ŞİFRESİ SIFIRLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

E-Devlet şifresiyle en fazla 4/A hizmet dökümünü sorgulama işlemi yapılmaktadır. Bunun yanısıra adli sicil kaydınıza, hakkınızda açılmış davalara mahkeme sonuçlarına ve adli sicil kaydı gibi bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bu noktada yapılması gereken iki seçenek var. Birincisi, postaneye giderek tekrar sıraya girip yeni bir şifre almak. Önceden şifre sıfırlama işlemi olmadığından E- Devlet şifresini unutanlar ya da kaybedenler mecburen postaneye gidiyordu. Şifre unutma olayının çok fazla yaşanmasından dolayı vatandaşlara artık ikinci bir seçenek daha sunuldu. Bir kez şifre aldıysanız tekrar postaneye gitmenize gerek kalmadan bilgilerinizi sıfırlayarak şifre değişikliği yapabilirsiniz. Şifre sıfırlamanız için 7 güvenlik adımını izlemeniz gerekiyor. Para vermeden ve zaman kaybetmeden şifre sıfırlama işlemini yapabilirsiniz.

Şifrenizi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz ilk olarak izlemeniz gereken adım Google'a e devlet şifremi unuttum yamak. Bunu yazdığınızda giris.turkiye.gov.tr/Giris/SifreSifirlama linkini göreceksiniz ve buraya giriş yapacaksınız. Karşınıza aşağıdaki sayfa çıkacak.

Karşınıza çıkan sayfada sizden istenen kimliklerini eksiksiz şekilde doldurmalısınız.

ŞİFRE SIFIRLAMAK İÇİN İZLEMENİZ GEREKEN İKİNCİ ADIM

Yukardaki alana doğum yerinizi ve doğum tarihinizi yazıp üçüncü adıma geçebilirsiniz.

Bu bölüm nüfus cüzdanlarınızın arka kısmında en altta kayıt no şeklinde yazan yerdeki genellikle 4 haneli rakam olan bölümdür buraya bunu yazdıktan sonra devam et butonuna basarak cep telefonlarınıza şifre gelmesini sağlayacak, e devlet şifrelerinizi alırken verdiğiniz cep telefonlarınıza bilgi gelecek bölüm geliyor.

ŞİFRE SIFIRLAMAK İÇİN İZLEMENİZ GEREKEN ÜÇÜNCÜ ADIM

Bu bölümde cep telefonu numaranızı yazacaksınız ve telefonunuza yeniz bir şifre gelecek. Sonraki adımları izlemeniz ise daha kolay olacak. Eğer bu adımlarda izlenen yöntemler size uymuyor ise ya da cep telefonuz yok ise yeni bir E-Devlet şifresi almak için postaneye gitmeniz gerekiyor.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ