USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Duygu yüklü 1000 karanfil ve Suriyeli öğrencilerden ağlatan teşekkür

Kocaeli Üniversitesi'ndeki Suriyelilerden oluşan bir grup öğrenci,  "Umudun Karanfili" başlığı ile duygulandıran bir kısa film yayınladı. Türkiye halkına karanfillerle teşekkür edilişini gösteren filmi sosyal medyada seyredenler, gözyaşlarını tutamadıklar

Duygu yüklü 1000 karanfil ve Suriyeli öğrencilerden ağlatan teşekkür
21-06-2015 10:02
Google News

Kocaeli Üniversitesi'ndeki Suriyelilerden oluşan bir grup öğrenci,  "Umudun Karanfili" başlığı ile duygulandıran bir kısa film yayınladı. Türkiye halkına karanfillerle teşekkür edilişini gösteren filmi sosyal medyada seyredenler, gözyaşlarını tutamadıklarını ifade ediyor.

dikGAZETE- Türkiye'de okuyan Suriyeli üniversite öğrencileri, bir "teşekkür" eylemi yaptı ve bunu da bir video filmi olarak yayınladı.
Sosyal medyada, "Biraz ağlayacaksınız, haberiniz olsun!.." ve "Ne yaptık ki!.." ya da "Asıl biz size teşekkür ederiz!.." şeklinde çeşitli yorumlarla paylaşılan film, kendilerine kucak açan Türkiye halkına, "Kocaeli Üniversitesi, Suriyeli Öğrenciler Birliği" tarafından hazırlanan 1000 karanfilin dağıtımını ve alınan tepkileri gösteriyor.

KARDEŞ TÜRKİYE HALKINA...

İzmit'teki Suriyeli öğrencilerin gerçekleştirdiği projede, "Kardeş Türkiye Halkına..." diye başlayan kısa mesajların iliştirildiği karanfiller, bir bir yine Suriyeli öğrenciler tarafından dağıtılıyor.
"Ağlatan video"daki mesajda, ''Kimsesiz zamanlarımızda kimimiz oldunuz, bize evinizi açtınız, ekmeğinizi paylaştınız, Kardeş TÜRKİYE'ye teşekkür ederiz'' deniliyor.

Bu kısacık ama çok büyük ve uzun bir hikayeyi taşıyan video, vatanlarından uzaktaki Suriyelilerin, umuduna ve yaşanan acılara dikkat çeken şu ifade ile sona eriyor. 

SURIYE... UNUTULMAZ HIKAYE... SÖNDÜRÜLMEZ UMUT...
İşte o kısa film:

Videonun paylaşıldığı "kanal"da Türkçe'nin yanı sıra Arapça ve İngilizce olarak da aynen şu ifadeler bulunuyor.
-------------
"قرنفل الأمل - umudun karanfili" : مبادرة قام بها الطلبة السوريون في جامعة كوجايلي حيث تم اهداء ورود قرنفل الى الاخوة الاتراك في مدينة ازميت مع بطاقة حملت عبارة : "لقد كنتم عونا لنا في زمن الشدة – ففتحتم لنا بيوتكم – وشاركتمونا رغيف خبزكم – من القلب شكرا تركيا" سوريا .. الحكاية التي لا تنسى . والامل الذي لا ينطفئ .
----------------------------------------­-------
Carnation of Hope – is an initiative carried out by a group of Syrian students in Kocaeli University. Syrian students presented Carnations to the Turkish people in the streets of Izmit as a symbol of gratitude to the Turkish people for their hospitality. Along with the flowers there were cards attached that said “you helped us during our hardest times, welcomed us in your homes and shared your bread with us, thank you from the heart… Syria, the unforgettable story, the unquenchable hope” ----------------------------------------­-----
KOÜ.Suriyeli Öğrenciler Birliği - رابطة الطلبة السوريين في جامعة كوجايلي :
www.facebook.com/kousob
www.dikGAZETE.com
https://www.facebook.com/dikgazete
Twitter @dikgazete
Bu haberi alttaki butonlar aracılığıyla bir tıkla ilgili mecralarda paylaşabilirsiniz.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ