USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Dünya Ticaret Örgütü’nden kritik açıklama

Dünya Ticaret Örgütü uluslararası arenada yükselen tansiyon sebebi ile kürsel ticari büyümenin ivme kaybettiğini açıkladı.

Dünya Ticaret Örgütü’nden kritik açıklama
02-04-2019 19:07
Google News

Dünya Ticaret Örgütü (WTO) yayınladığı bir raporda ile küresel ticari büyümenin ivme kaybettiğini açıkladı. Uluslararası ticaret alanında yükselen tansiyonun buna yol açtığı belirtilen raporda, "Dünya ticareti 2019 ve 2020 yıllarında, ticari tansiyonun yüksekliği ve ekonomik belirsizlikte büyüme sonucu 2018 yılında beklenenden daha yavaş büyüme kaydedilmesi sebebi ile sert rüzgarlar ile yüzleşmeye devam edecek" ifadelerine yer verdi.

"Bu tablo karşısında kimse şaşırmamalı"

Raporda ayrıca örgütün uzmanlarının mal ticaretindeki büyüme hacminin 2019'da, 2018'deki yüzde 3 oranından yüzde 2.6'ya düşeceğini aktarıldı. Öte yandan; oranların küresel alandaki tansiyonun düşmesine bağlı olarak değişebileceğinin belirtildiği raporda, WTO'nun Başkanı Roberto Azevêdo'nun açıklamalarına da yer verildi. Azevêdo'nun açıklamasında, "Ticari tansiyon böyle yükselmesi ile birlikte, kimse bu tablo karşısında şaşırmamalı. Bu tarz yüksek seviyedeki bir belirsizlik içerisinde büyümeyi yönlendirme konusundaki rolünü oynayamaz" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ