USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Dünya Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı

- Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orakçıoğlu: - "Türk markaları olarak öyle bir farklı noktaya geldik ki yeni nesil rekabet düzeni içinde yerimizi alma noktasında çok iddialı ve donanımlıyız" - İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Murat: - "Gelir dağılımında adaletsizliğin artması durumunda dünya ciddi bir sosyal krizle karşı karşıya kalabilir ve yeni dünyada işin sosyal bölümünün ihmal edilmemesi gerekiyor"

Dünya Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı
13-05-2017 17:09
Google News

İSTANBUL (AA) - Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, bu yıl yurt dışında 62 mağaza açacaklarını belirterek, "Türk markaları olarak öyle bir farklı noktaya geldik ki yeni nesil rekabet düzeni içinde yerimizi alma noktasında çok iddialı ve donanımlıyız." dedi.

İstanbul Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Dünya Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı" İstanbul Kongre Merkezinde ikinci gününde devam ediyor.

Konferansta konuşan Orakçıoğlu, 11 yıl sivil toplum örgütlerinde aktif görev alan biri olarak çok yönlü düşünmek ve global vizyonun içinde olmanın önemine değinerek, şunları kaydetti:

"Ayağımın tozuyla dün gece yarısı Madrid'den geldim. Madrid'de Türk perakende sektörünün önemli markalarının birlikte olduğu bir vizyon buluşması, uluslararası bir konferans vardı. Konferans başlamadan önce Madrid'in en önemli caddelerinden birinde, önümüzdeki günlerde açacağımız mağazamızın önünde bir tanıtım yaptık. Bundan 10-15 yıl önce böyle bir lokasyonda olmak bizim için hayaldi. Artık Türk markaları olarak öyle bir farklı noktaya geldik ki yeni nesil rekabet düzeni içinde yerimizi alma noktasında çok iddialı ve donanımlıyız."

Avrupa Birliği'nin Çin'e koyduğu kotaların 2005 yılında bittiğini ancak o yıllarda Çin'le mücadele edebilmek için uygulanan kotaların 3 yıl uzatılmasını sağladıklarını aktaran Orakçıoğlu, "Bu 3 yıl, rekabette avantaj elde edebildik. Ancak bu pansuman bir tedbirdi. Aynı dönemde AB ile çok önemli bir projeye imza attık. Nişantaşı'nda İstanbul Moda Akademisini kurduk. Türk tasarımcılarının dünyada bir takım organizasyonlarda yer alması konusunda önemli projelere imza attık. Bunların hiçbiri tesadüf değil." diye konuştu.

Orakçıoğlu, geçmişte dünyanın en önemli fuarlarına katıldıklarını ancak fuarlarda itibarlarının olmadığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Markalarımızın stantları fuarların en kötü yerindeydi. 15 yıllık süreç içerisinde çok önemli değişim ve gelişim ortaya koyduk. Sadece bu yıl yurt dışında açacağımız mağaza sayısı 62. Bizim hayallerimiz vardı ama bu hayalleri planladık, projelendirdik ve üzerine strateji koyduk. Stratejimizin adına 'ulaşılabilir lüks' diyoruz. Ulaşılabilir lüksün tanımının dışında, bir takım standartlar var. Kaliteden ödün vermeyeceksiniz. En iyi kumaşı ve malzemeyi kullanacaksınız. Üretim standartlarında rakiplerinizden daha iyi olacaksınız. İçinde tasarım olacak ve markanın büyüsüyle bunu taçlandıracaksınız. Bunlar kolay görünüyor ama çok büyük bir birikim istiyor."

1986 yılında kuruldukları günden bu yana yaptıkları çalışmaları anlatan Orakçıoğlu, Damat, Tween ve D’S Damat markaları ile dünya moda perakendesinde söz sahibi olduklarının altını çizdi.


- "Fil dişi kulelerde bilim üretilmez"


İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sedat Murat, 5-10 yıl öncesine kadar üniversitelerde girişimciliğe ve sanayiciliğe karşı çıkan öğrenciler bulunduğunu belirterek, "Fil dişi kulelerde bilim üretilmez. Mutfağa gitmeden tarif edeyim... Teorik bir aşçı nasıl yemeği tarif eder? Bir zihniyet değişimine ihtiyaç var. Bizim gibi orta gelir grubuna sahip ülkelerin sıkıntısı eğitimde esaslı reform çalışmalarının yapılamaması." şeklinde konuştu.

Bugün dünyada hiç olmadığı kadar üretim yapılmasına rağmen hiç olmadığı kadar da açlık, sefalet ve gelir dağılımında adaletsizlik bulunduğunu aktaran Murat, gelir dağılımında adaletsizliğin artması durumunda dünyanın ciddi bir sosyal krizle karşı karşıya kalabileceğini ve yeni dünyada işin sosyal bölümünün ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Oturumların gün boyu devam edeceği 2. Dünya Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı yarın sona erecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ