USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dünya'nın en ucuz akıllı telefonu Freedom 251 satışa çıkıyor

Hindistan'da faaliyet gösteren teknoloji firması Ringing Bells akıllı telefon pazarındaki fiyat tabularını yıkmaya geliyor. Freedom 251 adını verdiği akıllı telefonunu 30 Haziran'da piyasaya sürmeye hazırlanan Hintli...

Dünya'nın en ucuz akıllı telefonu Freedom 251 satışa çıkıyor
27-06-2016 23:32
Google News

Hindistan'da faaliyet gösteren teknoloji firması Ringing Bells akıllı telefon pazarındaki fiyat tabularını yıkmaya geliyor. Freedom 251 adını verdiği akıllı telefonunu 30 Haziran'da piyasaya sürmeye hazırlanan Hintli firmanın akıllı telefonu için biçtiği fiyat ise sadece 4$ !

ringingbells-freedom251-800-800x420

Akıllı telefonlar hayatımızda iyiden iyiye yer etmeye başladı. Her yeni piyasaya sürülen akıllı telefonu alma isteği ve kontrol edilemeyen ihtiyaçlar yüzünden ciddi maddi yüklerin altına giriyoruz. Hindistan gibi çok nüfuslu ve nüfusun büyük bir bölümünün gelir seviyesi oldukça düşük olan ülkelerde akıllı telefon almak için insanlar çocuklarını, organlarını satışa çıkarabiliyor. Bu saçmalıkların önüne geçmeyi hedefleyen Ringing Bells firması herkesin sahip olabileceği bir akıllı telefon üretti. Freedom 251 4$'lık fiyat etiketi ile Hindistan pazarına damga vurmaya hazırlanıyor.

Android işletim sistemine sahip olan telefonun 4 inç büyüklüğünde 800 x 480 WVGA çözünürlükte ekranı bulunuyor. 1.3 GHz işlemciye sahip olan Freedom 251'in RAM'i ise 1GB. 8GB dahili hafızası bulunan akıllı telefonun arkasında 3.2MP çözünürlükte fotoğraflar çekebilen, ön tarafında ise 0.3MP çözünürlüğe sahip kamera bulunuyor.

İlk etapta 70 milyon adet satılması beklenen cihazın resmi satışı 30 Haziran'da başlıyor. 2.5 milyon adet akıllı telefonu satışa çıkaracak olan firma çok kısa sürede bu miktarın satılacağını düşünüyor ve stoklarını hazır tutmaya devam ediyor.

7 milyarı geçen dünya nüfüsunda Çin'in ardından ikinci sırada yer alan ve bu şekilde devam ederse nüfus olarak önümüzdeki yıllarda Çin'i geçecek olan Hindistan da gelir dağılımı adaletsizliği konusunda önde gelen ülkelerden. Dünya nüfusunun büyük bir çoğunluğunun telefonlara erişimi olmadığını düşünürsek Ringing Bells firmasına bu insancıl tavrından dolayı teşekkür ediyoruz.


SCROLL

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ