USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Doya doya su içme hayaliyle yaşıyor

Erzurum'da böbrek nakli yapılan Mehmet Öztürk, sağlığına kavuşup kana kana su içeceği günleri iple çekiyor. - Anadolu Ajansı

Doya doya su içme hayaliyle yaşıyor
12-10-2016 15:47
Google News

ERZURUM - İlhami Erkılıç

Böbrek yetmezliği nedeniyle 6 yıldır haftada 3 gün diyalize girmek zorunda olduğu için birçok aktiviteden mahrum kalan Mehmet Öztürk (34), bir süre önce Ordu'da beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan alınan böbreğin kendisine nakledilmesiyle büyük mutluluk yaşadı. 

Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gürkan Öztürk başkanlığındaki ekip tarafından yapılan ameliyat sonrası tedavisi devam eden Öztürk, bir an önce sağlığına kavuşup doya doya su içmek istiyor.

Türkiye'de binlerce hastanın organ beklediğini, bu konuda tüm insanların daha duyarlı davranması gerektiğini vurgulayan Öztürk, hastalığı yüzünden yıllarca bazı aktiviteleri yapamadığını anlattı.

Rahatsızlığı sebebiyle doya doya su içemediğini ifade eden Öztürk, "Bazen akan bir suyun, derenin yanından geçerken hep şöyle derdim 'Ağzımı açayım da şu derenin suyu benim ağzıma aksın.' Suya hasretim böyleydi. Tamamen iyileştikten sonra doya doya su içeceğim." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ