USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Döviz talebinin önemli ölçüde azalması bekleniyor

Merkez Bankasından yapılan açıklamada, 2015 yılının Ağustos ayında yayımlanan yol haritasında belirtilen politika araçlarının etkili bir şekilde kullanılmasının, ekonominin küresel şoklara karşı dayanıklılığını artırdığı kaydedildi....

Döviz talebinin önemli ölçüde azalması bekleniyor
01-02-2016 14:25
Google News
Merkez Bankasından yapılan açıklamada, 2015 yılının Ağustos ayında yayımlanan yol haritasında belirtilen politika araçlarının etkili bir şekilde kullanılmasının, ekonominin küresel şoklara karşı dayanıklılığını artırdığı kaydedildi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasalar Genel Müdürü Erkan Kilimci’nin ’Piyasa Yapıcılığı Danışma Kurulu Toplantısı’nda yaptığı sunum açıklandı. Sunuma göre; 2015 yılının Ağustos ayında yayımlanan yol haritasında belirtilen politika araçlarının etkili bir şekilde kullanılması ekonominin küresel şoklara karşı dayanıklılığını artırdığı açıklandı. Önümüzdeki dönemde cari açıktaki iyileşme ve enerji fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle döviz talebinin önemli ölçüde azalması beklendiği belirtildi.
Bununla birlikte fiyat istikrarına yönelik kararlı duruşun bir yansıması olarak piyasaya esnek döviz satım ihaleleri yoluyla gerekli görülen günlerde ve gerekli görülen tutarlarda döviz likiditesi sağlanmaya devam edileceği belirtilerek, diğer döviz likiditesi araçları da benzer şekilde Türk lirasının değerini dengeleyici ve dolayısıyla fiyat istikrarını destekleyici yönde kullanılmaya devam edileceği vurgulandı.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ