USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar etkisini sürdürüyor

Kars'ta aralıklarla etkili olan kar, il merkezi ve Sarıkamış ilçesini beyaza bürüdü. Bitlis, Muş ve Hakkari'de de olumsuz hava koşulları nedeniyle 127 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar etkisini sürdürüyor
14-04-2025 14:02
Google News
Ankara

Kars'ta son günlerde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor. Yağışın gece artmasıyla şehir merkezi karla kaplandı.

Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı kentte, ekipler karla mücadele çalışması başlattı.

Sarıkamış ilçesinde de lapa lapa kar yağdı.

Kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı ilçede, vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi.

Sarıkamış Belediyesi ve Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması başlattı.

Vatandaşlardan Naci Bozyel, güne beyaz örtüyle uyandıklarını belirterek, iş yerinin önünde ve aracının üzerinde biriken karları temizlediğini anlattı.

Bitlis

Bitlis'te aralıklarla etkisini sürdüren kardan dolayı kent beyaza büründü, vatandaşlar araçlarının üzerinde ve iş yerlerinin önünde biriken karı temizledi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar nedeniyle 74 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti.

Yüksek kesimlerde kar yağışının devam ettiğini belirten Kurtkan, köy yollarının en kısa sürede ulaşıma açılacağını ifade etti.

Karayolları ve belediye ekipleri de cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışması yürüttü.

Muş

Muş'ta dün başlayan kar yağışı, etkisini sürdürüyor.

Kent genelinde kar nedeniyle 50 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kapanan yolların en kısa sürede açılması için ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

Belediye ekipleri de sokak ve kaldırımda biriken karı temizledi.

Hakkari

Kentte etkili olan sağanak, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Yağış nedeniyle beyaza bürünen kentte vatandaşlar, araçlarının üzerinde biriken karı temizledi.

Zaman zaman etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi düştü.

İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, kentte 2 köy ve 1 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Karla mücadele ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışma başlattı.

Van'ın Başkale ilçesinde de kar yağışı başladı. Vatandaşlar, nisanda yağan karın şaşkınlığını yaşadı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ