USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

DOF Robotics Yönetim Kurulu Başkanı Mertcan, Ekonomi Reform Paketi'ni değerlendirdi:

"KOBİ'lerin Devlet Destekli Alacak Sigortası Sistemi ile güvence altına alınan alacaklarının bankalar nezdinde teminat olarak kabul edilmesinin...

DOF Robotics Yönetim Kurulu Başkanı Mertcan, Ekonomi Reform Paketi'ni değerlendirdi:
15-03-2021 15:02
Google News

DOF Robotics Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomi Reform Paketi'nin yabancı yatırımcılar için yatırım ortamını iyileştirme adına önemli fırsatlar sunduğunu, ihracatçıya sağladığı destekler ile cari açığın kapanma sürecini hızlandıracağını belirtti.

Şirket açıklamasında görüşlerine yer verilen Mertcan, ihracat potansiyeli yüksek KOBİ'lerin dış pazarlara açılmaları teşvik edilerek ihracatın tabana yayılmasına yönelik atılacak adımların cari açığın kapatılması adına önemli bir gelişme olduğunu düşündüğünü aktardı.

Mertcan, "Kurulması planlanan yurt dışı lojistik merkezleri ile ihracatçıların potansiyel pazarlara ve dağıtım kanallarına erişiminin hızlandırılması ise Türk ürünlerinin yurt dışı pazarlarındaki payını önemli düzeyde artıracak bir gelişme.

En önemlisi; katma değeri yüksek ürünler üreten ihracatçıların rekabet avantajının, ihracat potansiyelinin yüksek olduğu ülkelerde alacak sigortası ve alıcı kredileriyle desteklenmesi ile cari fazla veren bir Türkiye'nin temellerinin atıldığını rahatlıkla ifade edebilirim.

Bunun yanı sıra paketin sunmuş olduğu destekler ile güçlenecek rekabetçi üretim ve verimlilik artışları ile imalat sanayimiz uluslararası standartlarda faaliyet gösterecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ