USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

DOF Robotics, Türk Eximbank ile Vadeli Ticaret Modeli'ni hayata geçirdi

"İçinde bulunduğumuz salgın sürecinde birçok yatırımcı ayakta kalabilmek için çaba sarf ediyor. "

DOF Robotics, Türk Eximbank ile Vadeli Ticaret Modeli'ni hayata geçirdi
03-05-2021 16:00
Google News

DOF Robotics Ticari Kurul Başkanı (CCO) Ahmet Enes Aladaş, salgın sürecinde birçok yatırımcının ayakta kalabilmek için çaba sarf ettiğini belirterek, "Son dönemde global müşterilerimizden gelen vadeli satış taleplerine biz de kulak verdik ve Türk Eximbank ile birlikte Vadeli Ticaret Modeli'ni ortaya koyduk." ifadesini kullandı.

Aladaş, müşterilerine destek olmak amacıyla Türk Eximbank ile birlikte hayata geçirdikleri Vadeli Ticaret Modeli'ne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, yıla hızlı bir giriş yaparak bu modeli uygulamaya koyduklarını bildirdi.

Şirket olarak satışlarının yüzde 90'dan fazlasını yurt dışında 80'i aşkın ülkeye yaptıklarını anımsatan Aladaş, müşterilerden gelen talep üzerine uzun zamandır Vadeli Ticaret Modeli üzerinde çalıştıklarını ve nisan itibarıyla bu modeli hayata geçirdiklerini aktardı.

Aladaş, DOF Robotics'in, eğlence sektörüne katma değerli, yüksek teknolojili simülatörler üreten, "markalı ihracat" mottosuyla hareket eden, yüzde 100 yerli bir şirket olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Müşterilerimizin yüzde 39'u eğlence sektörüne ve özellikle FEC diye tabir ettiğimiz aile eğlence merkezlerine yatırım yapan büyük şirketler.

Yüzde 28'i ise temaparklar. Bu çoğunluk, yaptığı yatırımın karşılığını simülatörleri kurup işlettikten sonra almaya başlıyor ve bu yatırımlar bazen tek bir simülator için milyon dolarları bulabiliyor.

İçinde bulunduğumuz salgın sürecinde ise birçok yatırımcı ayakta kalabilmek için çaba sarf ediyor. Son dönemde global müşterilerimizden gelen vadeli satış taleplerine biz de kulak verdik ve Türk Eximbank ile birlikte Vadeli Ticaret Modeli'ni ortaya koyduk."

Aladaş, artık yatırımcıların kendilerinden sipariş ettiği ürünün maliyetinin yarısını üretim esnasında, kalan yarısını ise simülatör kurulup işletmeye alındıktan tam 1 yıl sonra ödeyebileceğini, bu sayede yatırım için salgının bitmesini bekleyen müşterilere kritik süreçte destek olmayı amaçladıklarını aktardı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ